Μην πετάξεις την φλούδα απ’ το πορτοκάλι σου!

11:34 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Η φλούδα απ’ το πορτοκάλι σου, αλλά και απ’ τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή που καταναλώνεις, έχει υπέροχο άρωμα! Γι’ αυτό κι εμείς σου λέμε να μην πετάς τις φλούδες, αλλά να τις κρατάς γιατί σου έχουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να τις αξιοποιήσεις.

Ξύσμα πορτοκαλιού

Μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο, αλλά πολλές φορές ξεχνάς να προσθέσεις στα φαγητά σου ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Βάλε το ξύσμα περισσότερο στη μαγειρική σου και ικανοποίησε τον ουρανίσκο σου!

Το πιο φυσικό καθαριστικό

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών μπορούν να γίνουν τα καθαριστικά που θα σε απαλλάξουν από κάθε χημικό

στο σπίτι σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τις φλούδες σε ξίδι για μια εβδομάδα ή και δύο και στη συνέχεια να τις αναμείξεις 50-50 με νερό, όπως θα έκανες με κάθε άλλο diy καθαριστικό.

Το πιο όμορφο άρωμα

Αρωμάτισε όλο το σπίτι σου με τη βοήθεια των φλουδών. Βράσε τις φλούδες σε χαμηλή θερμοκρασία και τα φυσικά έλαια της φλούδας θα φθάσουν μέσα σε λίγη ώρα στο νερό και τον αέρα, δημιουργώντας ένα φυσικό αποσμητικό χώρου.

Μπορείς να προσθέσεις κανέλα ή γαρύφαλλο και να τοποθετήσεις ένα μικρό μπολ στο ψυγείο ή σε όποιο άλλο μέρος του σπιτιού σου θέλεις για να γεμίσει με άρωμα!

Photo: Getty

The post Μην πετάξεις την φλούδα απ’ το πορτοκάλι σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα