Οι ελπίδες για οριστική θεραπεία του AIDS αυξάνονται

10:18 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο δρόμος για την οριστική θεραπεία του AIDS έχει πλέον ανοίξει. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα των Μέσων όλου του κόσμου τα τελευταία αποτελέσματα σ΄έναν 44χρονο ασθενή από τη Βρετανία είναι απλά θεαματικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο συγκεκριμένος ασθενής, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, είναι ο πρώτος από 50 ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει την νέα δοκιμή της τελευταίας θεραπείας που έχει φέρει αποτελέσματα

που κάνουν τους επιστήμονες να παραμιλούν.

Θυμίζουμε, πως η συγκεκριμένη θεραπεία είναι μια συνεργία κορυφαίων Πανεπιστημίων και συγκεκριμένα των: Κέμπριτζ, Οξφόρδης, Imperial, University College και King’s College Λονδίνου. Τη χρηματοδότηση της έχει αναλάβει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Οι Βρετανοί γιατροί σε σχετικές τους δηλώσεις επισήμαναν, πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουν πράγματα σχετικά με τη θεραπεία και εξήγησαν πως η βελτίωση του ασθενή είναι εντυπωσιακή.

Ένας από τους ερευνητές επισήμανε χαρακτηριστικά:

Πρόκειται για μια από τις πρώτες σοβαρές απόπειρες πλήρους θεραπείας του AIDS. Αναζητούμε την πραγματική δυνατότητα θεραπείας του. Είναι μια τεράστια πρόκληση και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά ήδη η πρόοδος είναι αξιοσημείωτη

Σε δηλώσεις προέβη και η καθηγήτρια Σάρα Φίντλερ του Imperial College η οποία τόνισε:

«Η θεραπεία έχει σχεδιασθεί ειδικά για να καθαρίσει το σώμα από όλους τους ιούς HIV, ακόμη και όσους υπνώττουν. Έχει ‘δουλέψει’ στο εργαστήριο και υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι θα ‘δουλέψει’ και στους ανθρώπους, αν και πρέπει να τονίσουμε ότι απέχουμε ακόμη πολύ από κάποια πραγματική θεραπεία. Θα συνεχίσουμε τα ιατρικά τεστ για τα επόμενα πέντε χρόνια και, προς το παρόν, δεν συνιστούμε να σταματήσει ένας ασθενής την τωρινή αντιική θεραπεία του. Όμως στο μέλλον, ανάλογα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, μπορεί να εξετάσουμε αυτή την πιθανότητα».

The post Οι ελπίδες για οριστική θεραπεία του AIDS αυξάνονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα