«Μην ανησυχείς μαμά, θα σου επιστρέψω τον τίτλο όταν θα γίνω βασιλιάς»: Αυτά ήταν λόγια του William στην Diana μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο – Οι νέες αποκαλύψεις από τον Andrew Morton

20:01 18/11/2022 - Πηγή: iPop

Τα απομνημονεύματα του Andrew Morton το 1992 για την πριγκίπισσα Diana τον έκαναν βασικό πρόσωπο σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες περιόδους της βασιλικής ιστορίας. Αφού έγραψε το Diana: Her True Story (με θέμα του, την Diana, ως κρυφή πηγή), ο συγγραφέας έγινε το επίκεντρο της βασιλικής οικογένειας — και τώρα είναι ένας βασικός χαρακτήρας

στην 5η σεζόν του The Crown.

Ο Andrew Morton, όμως, δεν άντεξε και επιστρέφει σε αυτά τα ταραχώδη χρόνια με ένα νέο βιβλίο, The Queen: Her Life, το οποίο αποτυπώνει με λεπτομέρεια τη θρυλική βασιλεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Έντονες αντιδράσεις από τους fans του The Crown – Η σκηνή της Diana που απογοήτευσε το κοινό

The Crown 5η σεζόν: Νέες αποκαλύψεις από τον Andrew Morton

«Υποστήριξε πολύ την Diana», αποκαλύπτει ο Morton στο PEOPLE. «Η Diana πάντα ένιωθε ότι η βασίλισσα ήταν ένα είδος γαμήλιου διαιτητή και ότι πραγματικά προσπαθούσε να παρέμβει στη σχέση του συζύγου της με την Καμίλα. Η πολιτική της βασίλισσας ήταν να ελπίζει για το καλύτερο».

Μέχρι το τέλος της ζωής της, η βασίλισσα είχε γίνει μια αγαπημένη φιγούρα της γιαγιάς. «Όλοι νομίζαμε ότι ήταν υπεράνθρωπη», αναφέρει. «Ήταν, στην πραγματικότητα, άνθρωπος».

Ένα απόσπασμα από το νέο του βιβλίο κάνει μία αναλυτική αναδρομή στην αναταραχή που έπληξε τη βασίλισσα τη δεκαετία του ’90, «πιθανώς ήταν η χειρότερη δεκαετία της βασιλείας της», λέει ο Morton.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην πριγκίπισσα Diana και τον πρίγκιπα Κάρολο στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καθώς τους μάστιζαν οι φήμες για τα συζυγικά προβλήματα.

Η βόμβα έσκασε στις 14 Ιουνίου 1992, με την κυκλοφορία της βιογραφίας Diana: Her True Story. Αυτό που ήταν συγκλονιστικό ήταν η απεικόνιση ενός βασιλικού κόσμου ψυχρού και απόμακρου προς την αγαπημένη πριγκίπισσα. Όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους The Sunday Times με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Diana έκανε 5 απόπειρες αυτοκτονίας εξαιτίας του Καρόλου», η ανταπόκριση ήταν εκρηκτική. Η κριτική του βιβλίου —η οποία προερχόταν από όλους τους τομείς της κοινωνίας— ήταν πολύ αυστηρή.

Αν και η βασίλισσα είχε επίγνωση του συζυγικού ρήγματος για αρκετό καιρό, ήταν απροετοίμαστη για μία τόσο λεπτομερή αποκάλυψη κι έπειτα το παλάτι ξεκίνησε να ψάχνει για μία κατάλληλη στρατηγική. Η Diana στάθηκε δίπλα στη βασίλισσα στο μπαλκόνι στα Ανάκτορα του Buckingham για τον επίσημο χαιρετισμό γενεθλίων και συναντήθηκε με τη βασιλική οικογένεια στο Κάστρο του Windsor για την εβδομάδα του Ascot. Τότε, η βασίλισσα και οι βοηθοί της προσπάθησαν να διαχειριστούν τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Ο ιδιωτικός της γραμματέας Robert Fellowes ρώτησε, μάλιστα, την πριγκίπισσα αν είχε συνεργαστεί μαζί του για το βιβλίο. Τον κοίταξε στα μάτια και του είπε ένα απλό ψέμα: «Όχι».

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την εκρηκτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στο BBC – Όσα αποκάλυψε το The Crown

Όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της βασίλισσας, είχαν αρχίσει να αποδέχονται πως ο μοναδικός δρόμος που θα μπορούσε να ακολουθήσει το ζευγάρι ήταν ο δρόμος του χωρισμού.

Μέρες μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, η Diana έκλεισε ένα ραντεβού για να δει τη βασίλισσα στο παλάτι του Buckingham. Όταν μπήκε στη σουίτα της βασίλισσας, ξέσπασε σε κλάματα και ισχυρίστηκε πως όλοι ήταν εναντίον της. «Η βασίλισσα δεν ήξερε τι να κάνει. Πάντα μισούσε αυτό το είδος συναισθηματικής αντιπαράθεσης και, ειλικρινά, δεν χρειάστηκε ποτέ να το αντιμετωπίσει». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους η βασίλισσα κατάφερε να καθησυχάσει την Diana ότι, ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την επιμέλεια του William και του Harry. Αυτό ήταν μια βαθιά ανακούφιση για την πριγκίπισσα, η οποία ανησυχούσε για το συγκεκριμένο θέμα χρόνια πριν τον χωρισμό.

Για τα επόμενα χρόνια ο «Πόλεμος των Ουαλών» ήταν το επίκεντρο στα Μέσα Ενημέρωσης και αναστάτωσε τη βασίλισσα και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Όλοι στράφηκαν γύρω από την Diana, ανησυχώντας ότι η απρόβλεπτη πριγκίπισσα θα έβλαπτε περαιτέρω τη μοναρχία.

Από την πλευρά της, η Diana συνέχισε να βλέπει τη βασίλισσα ως οικογενειακό διαιτητή όσον αφορά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο και ήταν εμφανώς απογοητευμένη που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τη σχέση του με την Καμίλα. «Η πεθερά μου ήταν απόλυτα υποστηρικτική, αλλά είναι τόσο δύσκολο να πάρει μια απόφαση», ανέφερε σε συνέντευξή της η Diana τότε. 

inistagram/princessdianaaΗ πριγκίπισσα Diana συγκλόνισε τον κόσμο -και τη βασιλική οικογένεια- όταν έδωσε την απαγορευμένη συνέντευξη στο Panorama του BBC

Τον Νοέμβριο του 1995 η Diana εμφανίστηκε στην εκπομπή Panorama του BBC, όπου μίλησε με ειλικρίνεια για τους έρωτές της και τη ζωή της. Με ένα εντυπωσιακό μαύρο μακιγιάζ στα μάτια που έκανε το βλέμμα της καθηλωτικό, συζήτησε τις διατροφικές της διαταραχές, τον αποτυχημένο γάμο της, την κατάθλιψή της και τη μοιχεία του συζύγου της. Μίλησε για τον εραστή της James Hewitt, την πεποίθησή της ότι ο Κάρολος δεν ήταν ικανός να αναλάβει την εξουσία και την επιθυμία της να είναι η «βασίλισσα» στις καρδιές των ανθρώπων. Την καλύτερή της ατάκα, όμως, την κράτησε για την αγαπημένη της αντίζηλο Καμίλα. Όταν ο Martin Bashir ρώτησε για τον ρόλο της Καμίλα στον γάμο, εκείνη είπε: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε είχε πολυκοσμία».

Όταν μεταδόθηκε η τηλεοπτική της εξομολόγηση ήταν συγκλονιστική για όλους.

Όταν η βασίλισσα παρακολούθησε τελικά τη συνέντευξη δήλωσε απελπισμένη, όπως ακριβώς και ο σύζυγός της , πρίγκιπας Φίλιππος. Κάτι έπρεπε να γίνει, όχι μόνο για τη μοναρχία αλλά και για τα εγγόνια τους. Η βασίλισσα ήταν πλέον αποφασισμένη να κόψει τον γόρδιο δεσμό.

Tampongate: Η πραγματική ιστορία πίσω από το ερωτικό τηλεφώνημα Καμίλας – Καρόλου. Πώς παρουσιάζεται στο The Crown;

Όταν η βασίλισσα αποφάσισε ότι ο Κάρολος και η Diana πρέπει να χωρίσουν, όλα άλλαξαν

Στις 18 Δεκεμβρίου, η Diana έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα από τη βασίλισσα. Σύμφωνα με την Diana αυτό ήταν το πρώτο σημείωμα που έλαβε ποτέ από την πεθερά της, γεγονός που την πλήγωσε. «Έχω συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury και με τον πρωθυπουργό και, φυσικά, με τον Κάρολο, και αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση για εσάς είναι το διαζύγιο».

Ακόμη και μετά από αυτή την κρίση, η βασίλισσα κάλεσε την Diana να μείνει με την οικογένεια στο Sandringham για τα Χριστούγεννα. Η πριγκίπισσα αρνήθηκε, αποκαλύπτοντας σε φίλους της ότι «θα πήγαινε με το αυτοκίνητό της και θα γυρνούσε μέσα σε φέρετρο». Αντίθετα, πέρασε μόνη της τα Χριστούγεννα στο Παλάτι του Kensington πριν πάει διακοπές στην Καραϊβική.

Η απόφαση της πριγκίπισσας να αρνηθεί την πρόσκληση της βασίλισσας, που συνήθως θεωρείται ως εντολή, κατέστρεψε ολοσχερώς την σχέση τους. 

«Diana: Her True Story – In Her Own Words»: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το βιβλίο για τη ζωή της πριγκίπισσας Diana που βλέπουμε στο The Crown

Ο τίτλος της Diana, ωστόσο, έγινε θέμα διαμάχης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια είχε αποφασίσει να είναι γνωστή ως Diana, Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η βασίλισσα παρενέβη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι «αποφάσεις» της Diana ήταν ακόμα αιτήματα τα οποία δεν είχαν συζητηθεί από το παλάτι. «Είναι λάθος που τη ρώτησε η βασίλισσα ή ο πρίγκιπας», δήλωσε εκπρόσωπος του Buckingham

Μπορεί να είχε εγκαταλείψει τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά της, αλλά είχε γίνει μια πολύ πλούσια γυναίκα, με διακανονισμό περίπου 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο για τον τίτλο της, ο πρίγκιπας William της είπε: «Μην ανησυχείς μαμά, θα σου τον επιστρέψω μια μέρα που θα γίνω βασιλιάς».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Μην ανησυχείς μαμά, θα σου επιστρέψω τον τίτλο όταν θα γίνω βασιλιάς»: Αυτά ήταν λόγια του William στην Diana μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο – Οι νέες αποκαλύψεις από τον Andrew Morton εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
william, diana, λογια, μαμα, diana, william, crown, queen, life, people, ιουνίου, bbc, buckingham, συγκεκριμένο, ειλικρίνεια, james, hewitt, λύση, Χριστούγεννα, ipop, google, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δεη διακοπες ρευματος, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, βασιλισσα ελισαβετ, ipop, αυτοκινητο, γυναικα, θεμα, καταθλιψη, ρωτησε, φημες, ψεμα, bbc, james, people, queen, αρθρο, αποκαλυψη, βιβλιο, βλεμμα, βομβα, γεγονος, γινει, δρομος, εγινε, ειλικρίνεια, ειλικρινα, ειπε, ελισαβετ, εβδομαδα, εξομολογηση, επρεπε, επιθυμια, ετων, ζωη, ζωης, ιδια, ειδος, ηλικια, λαθος, λύση, μαυρο, μακιγιαζ, ματια, μοιχεια, παντα, οικογενεια, πεθανε, πεθερα, πηγαινε, προβληματα, πριγκιπας, ραντεβου, ρυθμισεις, ρολο, σεζον, συγκεκριμένο, σουιτα, τιτλος, φυσικα, φορα, buckingham, crown, ερωτες, hewitt, ιουνίου, καρδιες, life, μεινει, πληροφοριες, σκηνη, θεματα, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Μην, Αυτά, William, Diana, Κάρολο –, Andrew Morton,min, afta, William, Diana, karolo –, Andrew Morton