Η Κιβωτός του Κόσμου αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες- Τι υποστηρίζει η ΜΚΟ;

13:11 18/11/2022 - Πηγή: iPop

Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες φαίνεται να βρίσκεται η Κιβωτός του Κόσμου καθώς ήδη τρεις καταγγελίες εις βάρος του οργανισμού έχουν φτάσει στο γραφείο του εισαγγελέα. Αυτή την στιγμή η ΜΚΟ κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ πιθανολογείται ότι η ιστορία δεν θα σταματήσει εδώ.

Ένας 19χρονος κατήγγειλε συστηματική κακοποίηση και ασέλγεια από δύο υπαλλήλους στην δομή όπου φιλοξενήθηκε, από την ηλικία των 15 χρόνων. Πολύ σύντομα εμφανίστηκε

και δεύτερη καταγγελία, ενώ πλέον η Ελληνική αστυνομία φαίνεται να ερευνά τρεις υποθέσεις εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο νεαρός φέρεται να κατέθεσε, ότι τον κακοποιούσε και λεκτικά, καθώς του συμπεριφερόταν με εξευτελιστικό τρόπο, ενώ μεταξύ άλλων, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο και τον εκβίαζε να μην μιλήσει.

Τι υποστηρίζει η Κιβωτός του Κόσμου για τις καταγγελίες;

Με ανακοίνωσή της η Κιβωτός του Κόσμου καταδίκασε τα περιστατικά αυτά και δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν γνώριζε τίποτα, ενώ τόνισε ότι θα συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στις έρευνες των αρχών.

«Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση

Κιβωτός του Κόσμου»

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τη σεξουαλική κακοποίηση;- Οι 7 κανόνες που μπορείς να το διδάξεις για να το προστατέψεις

Η τοποθέτηση του πάτερ Αντώνιου για την υπόθεση

Ο πάτερ Αντώνιος θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για την καταγγελίες εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Είναι πάρα πολύ λυπηρό, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους. Προφανώς εννοείται… λέτε να το ξέραμε και να μιλούσαμε τώρα έτσι;»

«Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι», συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Εργασίες αναστέλλει την παραχώρηση ακινήτου στην ΜΚΟ

Μετά από τις καταγγελίες για ασέλγεια, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις διαδικασίες παραχώρησης του κτιρίου του ΕΦΚΑ στην εν λόγο ΜΚΟ, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών της ΕΛΑΣ.

«Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην “Κιβωτό του Κόσμου”, σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Οι 5 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που μας έχουν σοκάρει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Κιβωτός του Κόσμου αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες- Τι υποστηρίζει η ΜΚΟ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου, ΜΚΟ,kivotos, kosmou, mko