Μην αγνοείς τα σημάδια της καρδιακής προσβολής- Σώσε τη ζωή σου

14:29 24/12/2015 - Πηγή: iPop

Τα δυνητικά σωτήρια για τη ζωή συμπτώματα της καρδιακής προσβολής αγνοούνται για ώρες, μέρες και ακόμα και εβδομάδες πριν πάθει ένα άτομο καρδιακή προσβολή, δείχνει μια νέα μελέτη.

Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η καρδιά βγαίνει από το ρυθμό της και ξαφνικά σταματά να χτυπά. Ωστόσο, επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι επιβιώνουν από μια καρδιακή προσβολή, δεν είναι τόσο εύκολο να αναγνωρίσει κανείς τα συμπτώματα, πριν συμβεί.

Ωστόσο, οι ερευνητές στο Cedars-Sinai Heart

Institute στο Λος Άντζελες πιστεύουν ότι υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία περνάνε απαρατήρητα.

Η ομάδα εξέτασε τα στοιχεία 1.100 ατόμων ηλικίας από 35 έως 65 ετών που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή. Ακόμα, διεξήγαγαν συνεντεύξεις με μάρτυρες καρδιακών προσβολών, συμπεριλαμβανομένων συγγενών και φίλων των ατόμων.

Ανακάλυψαν ότι περίπου οι μισοί από τους ασθενείς είχαν αναφέρει πόνο στο στήθος ή δύσπνοια, περίπου ένα μήνα πριν την καρδιακή προσβολή.

Πληροφορίες για τα συμπτώματα του 1/4 των ατόμων δεν ήταν διαθέσιμα, όμως οι ενδείξεις για τις υπόλοιπες 839 περιπτώσεις που εξετάστηκαν έδειξαν ότι σίγουρα οι μισοί είχαν ένα σύμπτωμα ένα μήνα πριν.

Πολλοί αντιμετώπισαν κάποιο σύμπτωμα ακόμα και 24 ώρες πριν την καρδιακή προσβολή, ενώ κάποιοι άλλοι παρατήρησαν διαφορά στην γενικότερη κατάστασή τους περίπου μια εβδομάδα μέχρι και έναν μήνα νωρίτερα.

Ο πόνος στο στήθος ήταν πιο συχνός στους άνδρες, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν δυσκολία κατά την αναπνοή. Άλλα συμπτώματα είναι η λιποθυμία και η αίσθηση των παλμών της καρδιάς.

The post Μην αγνοείς τα σημάδια της καρδιακής προσβολής- Σώσε τη ζωή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα