Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά; Ιδού η απορία.. οι συντάκτες του iPop.gr απαντούν

13:46 24/12/2015 - Πηγή: iPop

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά; Και ναι κυρίες και κύριοι αυτό είναι ένα μεγάλο δίλημμα στο οποίο έχουμε κληθεί να απαντήσουμε όλοι οι συνεργάτες του iPop.gr και πιστέψτε μας, στο meeting που κάναμε υπήρξαν κόντρες και διαξιφισμοί. Τελικά καταλήξαμε στο «μελομακάρονα να υπάρχουν και όλα καλά» ώστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά…

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές, αμοντάριστες, χωρίς λογοκρισία απόψεις μας;;;;;

Εύα Μανωλαράκη

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. Δεν μπορώ να καταλάβω

καν γιατί να υπάρχει σχετικό δίλημμα! Καλά τα Χριστούγεννα, καλή η γαλοπούλα και τα οικογενειακά τραπέζια αλλά… την Πρωτοχρονιά κάνεις restart. Κάνεις απολογισμούς, κάνεις νέες λίστες, θέτεις νέους στόχους! Σβήνεις όλα τα λάθη και τα άσχημα πράγματα που βίωσες τον περασμένο χρόνο και ελπίζεις ο επόμενος να είναι καλύτερος. Ναι, η Πρωτοχρονιά κρύβει μέσα της ελπίδα και αυτό το συναίσθημα δεν θα μπορούσα να το ανταλλάξω με τίποτα άλλο. Οπότε… που είναι το δίλημμα είπαμε;;;;;;

Πηνελόπη Μποσταντζόγλου

Πρωτοχρονιά…. με διαφορά! Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να κάνει διπλοβάρδιες την ημέρα των Χριστουγέννων, πραγματοποιώντας υπεραντλαντική πτήση που θα φέρει δώρα σε κάθε «καλό παιδί» , όμως αυτό το final countdown, που λέμε όλοι χορωδιακά λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, αυτή η αίσθηση ότι μοιράζεσαι την ίδια στιγμή, με διαφορετικό τρόπο, με εκατομμύρια διαφορετικών ανθρώπων στον κόσμο, παραμένει αξία ανεκτίμητη! Άσε που εκείνη την μέρα παίρνουν τα δωράκια τους ακόμη και τα «κακά παιδιά»…

Λία Τσαπανίδου

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά; Εύκολη η απάντηση! Χριστούγεννα! Για μένα που είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Από μικρή θυμάμαι τα οικογενειακά τραπέζια, την χαρούμενη ατμόσφαιρα στο σπίτι, το χριοστυγεννιάτικο δέντρο που πάντα λάτρευα να στολίζω και ποτέ δεν ήθελα να ξεστολίζω, τα δώρα κάτω από αυτό και την ανυπομονησία να δω τι μου έφερε ο Άγιος Βασίλης! Τρελαίνομαι να φτιάχνω μελομακαρόνα, πάντα “πειράζοντας» τις κλασσικές συνταγές ώστε να γίνουν ακριβώς όπως αρέσουν σε μένα και στο σύζυγό μου. Απολαμβάνω να τρώμε όλοι μαζί (και πολύ), αν και πάντα νιώθω θλίψη βλέποντας την άδεια καρέκλα του πατέρα μου. Έμαθα όμως, να επικεντρώνομαι στα θετικά, να είμαι ευγνώμων που η υπόλοιπη οκογένειά μου είναι καλά και για ακόμα μία χρονιά μπορώ να περάσω τις γιορτές μαζί τους.

Την Πρωτοχρονιά πάντα προτιμούσα να δουλεύω. Δεν είμαι party animal, δε νιώθω ότι πρέπει να ξενυχτήσω για να με βρει καλά το νέο έτος, ούτε ότι είναι η ευκαιρία να αλλάξω τη ζωή μου. Αυτά τα κάνω όποτε θέλω!!! Και έπειτα, είναι μια μέρα που όλοι έχουν καλή διάθεση και είναι ό,τι καλύτερο να τους συναντάς στη δουλειά σου. Άσε που, αν έχεις και πρωινή βάρδια και μένεις στη Θεσσαλονίκη, φτάνεις στον προορισμό σου σε ελάχιστα λεπτά. Οι δρόμοι είναι άδειοι, καθώς οι περισσότεροι κοιμούνται και συνέρχονται στα σπίτια τους από το χθεσινό ξενύχτι, μεθύσι, γλέντι!!!

Ευτυχία Μανωλαράκη

Απο μικρή θυμάμαι πως τα Χριστούγεννα ήταν η αγαπημένη μου περίοδος του χρόνου! Σπίτι με την οικογένεια μου, χωρίς σχολείο, δώρα, πολλά γλυκά, γεμάτο το γιορτινό τραπέζι με σύσσωμη την οικογένεια, το σπίτι στολισμένο και αυτό το πελώώώώώριο δέντρο που όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα πόσο μικρό ήταν παρόλο που τότε το έβλεπα σαν γίγαντα! Λάτρευα τα λαμπάκια στο δέντρο και τα χάζευα με τις ώρες…

Μέτα, όμως, μεγάλωσα, μέλη της οικογένειας μου έφυγαν απο την ζωή και τα τραπέζια πλέον ήταν μια μίξη χαράς και θλίψης για τα άτομα που σου λείπουν. Αρχίζοντας να μεγαλώνω συνειδητοποίησα οτι τα Χριστούγεννα δεν είναι για όλους μέρες γιορτής! Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν στο “γιορτινό τραπέζι” τους, άλλοι δεν έχουν την οικονομική άνεση να περάσουν τις γιορτές με τραπέζια και γεμίζουν τα κένα –επιφανειακά κενά βέβαια αλλά η νόρμα τα θεωρεί δεδομένα- με αγάπη. Υπάρχουν άνθρωποι που στα παιδιά τους δεν μπορούν να αγοράσουν δώρα και ο Άγιος Βασίλης τους φέρνει σοκολατάκια και τσίχλες απο το περίπτερο. Άνθρωποι που έχουν καρκίνο και περίμεναν να γίνουν καλά μέχρι τις γιορτές αλλά η ζωή είναι σκληρή ακόμη και τα Χριστούγεννα! Άνθρωποι που την ώρα που εμείς θα τρώμε στο γιορτινό τραπέζι θα βάλουν τα παιδιά τους σε μια πλαστική βάρκα μέσα στο κρύο και τα κύματα με ρίσκο να πεθάνουν, για μια καλύτερη ζωή! Και όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν παραιτούνται. Βρίσκουν μια λύση, το παλεύουν ακόμη και μέσα στην δυσκολία!

Αυτά, λοιπόν, μπορεί να έκλεψαν την μαγεία των Χριστουγέννων για εμένα αλλά μου έφεραν μια άλλη. Εκτίμησα αυτά που έχω και σταμάτησα να είμαι άπληστη. Άρχισα να βοηθάω εθελοντικά και να στηρίζω όπου μπορώ τους λιγότερο τυχερούς. Μου αρέσουν, λοιπόν, τα Χριστούγεννα γιατί νιώθω μια ζεστασία αλλά θα πω οτι προτιμώ την Πρωτοχρονιά! Αλλαγή χρόνου, απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς. Πως ήμουν, πως έγινα και πως θέλω να γίνω. Νέοι στόχοι και νέα αρχή! Γιατί η ζωή κυλάει, άνθρωποι έρχονται, φεύγουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, και μου δίνει ελπίδα αυτή η αλλαγή! Για αυτό διαλέγω πρωτοχρονιά!

Αφροδίτη Πρέβεζα

Από μικρή δεν με συγκινούσαν τα Χριστούγεννα τόσο, όσο η Πρωτοχρονιά. Και το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων…τόσο ανούσιο! Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχεις κάτι να περιμένεις όταν πάει 00:00…τα Χριστούγεννα τι έχεις; Εκτός αν είσαι παιδί και περιμένεις τον Αϊ Βασίλη… Επειδή όμως ούτε παιδί είμαι και οι γονείς μου είχαν γκρεμίσει από παλιά τον μύθο του χοντρουλού κυρίου με την άσπρη γενειάδα, Πρωτοχρονιά δαγκωτό!

Αγγελίνα Μάνου

Άστους να λένε. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΑΓΚΩΤΟ. Χωρίς συζήτηση. Χωρίς αντίλογο. Καλή η Πρωτοχρονιά αλλά γιατί να μην γιορτάζω με την ίδια ένταση και την 1 Απριλίου; Ή ακόμα καλύτερα την 1 Ιουνίου;;;;;; Ολόκληρο Καλοκαίρι ξεκινάει;!;!; Did you get my point…? οπότε ας συνεχίσω!

Έχοντας μία μικρή -σκορπισμένη όμως στους 4 ορίζοντες- οικογένεια τα Χριστούγεννα είναι η αφορμή που μαζευόμαστε ολοι μαζί. Μένουμε όλοι μαζί στο σπίτι, τρώμε όλοι μαζί, γελάμε όλοι μαζί, βάζουμε τα δώρα κάτω από το δέντρο όλοι μαζί και φυσικά -σαν κλασσική οικογένεια- μαλλώνουμε όλοι μαζί!

Άσε που τα Χριστούγεννα παίζει φαγητό στο τραπέζι το οποίο ευτυχώς -ακόμα- μπορούμε να το απολαύσουμε!

Οπότε, ναι, τα Χριστούγεννα είναι πιο…οικογενειακή υπόθεση και προσωπικά αγαπημένη γιορτή!

Σταυρούλα Πεταλιού

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ξετρελαινόμουν για τα Χριστούγεννα. Ήταν για “μένα η ημερομηνία που απλά μου θύμιζε πως η Πρωτοχρονιά απέχει μόνο μια εβδομάδα. Περίμενα πως και πως να μετρήσω αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για το νέο έτος, να προσέξω τις λεπτομέρειες γιατί απλά την πρώτη του έτους μου έλεγαν πως ότι κάνεις θα το συνεχίζεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο και φυσικά η ανυπομονησία μου για το ποιος θα κερδίσει τα φλουρί ήταν μεγάλη. Βέβαια, τα χρόνια πέρασαν γρήγορα, ο ενθουσιασμός μπορεί να μειώθηκε αλλά ακόμα τα Χριστούγεννα μου θυμίζουν πως η Πρωτοχρονιά έρχεται!

Μαργαρίτα Νικολάου

Ότι είμαι fan των εορτών, δεν το λες! Με τα μελομακάρονα, όμως, και τους κουραμπιέδες έχω μια σχέση που θα μπορούσα να την αποκαλέσω σχέση πάθους ή ακόμα και ζωής. Οπότε, όσο υπάρχουν αυτά τα δύο γλυκά οι γιορτές αποκτούν άλλο νόημα και με κάνουν να ανεχτώ και τα φωτάκια και τα κάλαντα. Μου δίνουν αφορμή να στολίσω ένα μικρό δεντράκι, έτσι για το καλό, μη φανταστείς πολλά- πολλά και μου επιτρέπουν να βάλω ακόμα και έναν κόκκινο σκούφο.

Γιάννης Μπασδέκης

Δεδομένου του ότι τα περισσότερα κορίτσια της παρέας διαλέγουν Πρωτοχρονιά, σαν σωστός άνδρας πρέπει να διαφοροποιηθώ από το πλήθος. Διαλέγω, λοιπόν, Χριστούγεννα γιατί το χριστουγεννιάτικο γεύμα είναι για ατελείωτους διαγωνισμούς με τα ξαδέρφια για το ποιος μπορεί να φάει περισσότερο, κάτι που έχουμε καθιερώσει από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας (ναι ναι από μικροί γουρούνια θα σκεφτείτε τώρα).

Μιχάλης Γεωργίου

Ψηφίζω χωρίς καμία σκέψη, Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη ημέρα ότι σχέση κι αν έχεις με το θεό σου βγάζει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Σε κάνει να σκέφτεσαι να τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία και μεγαλύτερη χαρά.

Μαρία Μπενέτογλου

Πρέπει να επέλθει μια ισορροπία. Μην μας φάνε και τα Χριστούγεννα λάχανο. Πάντα απορούσα με εκείνος που ενθουσιάζονται την ημέρα των Χριστουγέννων. Δεν έχει καμία διαφορά από τις υπόλοιπες μέρες, μόνο το γεύμα κάνει τη διαφορά. Από την άλλη η Πρωτοχρονιά είναι κάτι μαγικό, καθώς αποχαιρετάς το προηγούμενο έτος – του λες να πάει στα τσακίδια εάν δεν σου φέρθηκε καλά ή εύχεσαι το επόμενο να είναι το ίδιο καλό, εάν ήσουν τυχερός- κι ακόμα και ψυχολογικά νιώθεις μια διαφορά που σε ανεβάζει!

Γιώργος Αυγερινάκος

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά… ιδού η απορία. Εγώ, λοιπόν, θα επιλέξωωω…. (ήχοι από τύμπανα, καμπάνες, χειροκροτημα…) ΠΑΣΧΑ. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να κονταροχτυπηθώ με τους συναδέλφους (οι οποίοι μαγειρεύουν και φέρνουν και κανένα ταπεράκι στο γραφείο) γι” αυτό θα το παίξω διπλωματικά και θα ψηφίσω ΠΑΣΧΑ. Πετσούλα, σούβλες, αυγά. Θέλεις και άλλα;;;;

Όπως βλέπεις αγαπημένε μας αναγνώστη, οι απόψεις είναι πολλές… μέχρι και Πάσχα μπλέχτηκε στην υπόθεση. Οπότε.. ποια είναι η δική σου άποψη; Τι επιλέγεις; Γράψε μας την δική σου επιλογή στα comments!

Καλές γιορτές,Η ομάδα του iPop.grPhoto: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά; Ιδού η απορία.. οι συντάκτες του iPop.gr απαντούν appeared first on iPop.

Keywords
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, ipop, ipop, ιδου η απορια, δίλημμα, μελομακαρονα, γαλοπουλα, θλίψη, party, θεσσαλονικη, λύση, νέα, ιουνίου, καλοκαιρι, fan, κουραμπιεδες, πασχα, Στην κορυφή του σπιτιού, Κορμός Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2012, η ζωη, αγιος βασιλης, καλαντα, ημερομήνια, θλίψη, αδεια, γλυκα, δουλεια, δωρα, οριζοντες, περιοδος, ωρα, αγαπη, αυγα, αισιοδοξια, ανθρωπος, απλα, ατμοσφαιρα, αφορμη, φαγητο, γονεις, δεντρο, δικη, δίλημμα, ευκαιρια, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, ενθουσιασμος, ερχονται, ετος, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδια, ιδιο, η δικη, υποθεση, ισορροπια, κυματα, λαθη, λαχανο, λεπτομερειες, λύση, μαγεια, μιξη, μικρο, νοημα, νορμα, ξαδερφια, ομαδα, παντα, οικογενεια, παιδι, παιδια, πτηση, ρισκο, συζητηση, συζυγο, σκεφτεσαι, σοκολατακια, σπιτι, σπιτια, σχολειο, τυμπανα, φυσικα, χαρα, ψυχολογικα, fan, γελαμε, γουρουνια, ιδιαιτερο, νιωθεις, party, σωστος, της παρεας, τυχερος, θελω να, θετικα
Τυχαία Θέματα