Μια τηλεόραση πρωταγωνιστεί στο σημερινό Google doodle. Γιατί; (Video)

07:40 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Η τηλεόραση που θα δεις ότι κοσμεί σήμερα, Τρίτη, το Google είναι επειδή το σημερινό doodle είναι ειδικά αφιερωμένο στην πρώτη επίδειξη τηλεόρασης, η οποία έγινε 90 χρόνια πριν από τον Τζον Λόγκι Μπερντ.

Ο Τζον Λόγκι Μπερντ έχει μείνει στην ιστορία ως ο εφευρέτης της τηλεόρασης και αυτό διότι κατάφερε να αναμεταδώσει εικόνες από ένα σημείο σ’ ένα άλλο, όπως ακριβώς κάνει δηλαδή η τηλεόραση, μ’ ένα μηχανικό σύστημα σάρωσης.

Το ηλεκτρομηχανικό

σύστημα που χρησιμοποίησε ο Μπερντ αποτελείτο από μια κάμερα που βρισκόταν πίσω από ένα περιστρεφόμενο δίσκο με οπές. Η εικόνα που μετέδιδε το σύστημά του ήταν αρκετά θαμπή και κάθε πλαίσιο διέθετε τριάντα οριζόντιες γραμμές ενώ ανανεωνόταν 12 φορές ανά δευτερόλεπτο (12 πλαίσια / δευτερόλεπτο, fps).

Το 1929 το BBC υιοθέτησε το ηλεκτρομηχανικό σύστημα του Μπερντ, το οποίο επρόκειτο σταδιακά να αντικατασταθεί από το εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικό σύστημα της Marconi Electric and Musical Industries ως το 1937, οπότε και το σύστημα του Μπερντ τίθεται πλέον εκτός παραγωγής.

Ο Μπερντ συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τηλεόρασης και ανέπτυξε επίσης συστήματα αναμετάδοσης εικόνων με υπέρυθρη ακτινοβολία (Noctovision) για μετάδοση εικόνων κάτω από ανύπαρκτες συνθήκες φωτισμού, την έγχρωμη μετάδοση εικόνων (1928) και τη στερεοσκοπική τηλεόραση. Σχετική παρουσίασή των αποτελεσμάτων των ερευνών του έκανε το 1946, λίγο πριν το θάνατό του. Παράλληλα άρχισε να χρησιμοποιεί και αυτός την τεχνολογία της οθόνης καθοδικών ακτίνων και το 1940 πέτυχε τη μετάδοση έγχρωμων εικόνων των 600 γραμμών σάρωσης ανά πλαίσιο, αναπτύσσοντας την πρώτη έγχρωμη . Συνέχισε τις εργασίες του καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την περίοδο 1942 – 44 κατασκεύασε την πρώτη έγχρωμη λυχνία καθοδικών ακτίνων, την οποία επονόμασε «Telechrome», η οποία σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο Τηλεόρασης τουΜπράντφορντ.

Ο Μπερντ ήταν ο πρώτος Βρετανός που τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο από την International Faculty of Science το 1937.

Πηγή: Wikipedia

The post Μια τηλεόραση πρωταγωνιστεί στο σημερινό Google doodle. Γιατί; (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα