Τι κρύβει μέσα του ο Λευκός Πύργος;

13:01 30/10/2014 - Πηγή: iPop

Αποτελεί το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε ανέκαθεν σημείο συνάντησης στην πόλη, όπως και η Καμάρα. Ακόμα και μαθητές σχολείων έδιναν -και συνεχίζουν να δίνουν- το αναμνηστικό ραντεβού τους 10 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Πόσοι όμως μπαίνουν μέσα;

Περίπου 700 άτομα το μήνα επισκέπτονται το Λευκό Πύργο, για να μάθουν την πλούσια ιστορία του.
Μέσα στο καλοκαίρι,

που είναι και αυξημένη η τουριστική κίνηση, δέχτηκε μέχρι και 1800 επισκέπτες σε ένα μήνα.
Πέρα από τους έλληνες, τουρίστες από Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Καναδά, Ισραήλ, Ρωσία και άλλες χώρες δεν χάνουν την ευκαιρία να μπουν στο Λευκό Πύργο, να ξεναγηθούν στους 6 ορόφους του και, αφού μάθουν την πλούσια ιστορία του, να βγάλουν και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες στην κορυφή του.
Το iPop σου δείχνει όλα όσα πρέπει να ξέρεις, μέχρι να πας κι εσύ να τον δεις από κοντά.

Ο Λευκός Πύργος είναι κυλινδρικός. Έχει έξι ορόφους και σε κάθε έναν υπάρχει μια κεντρική κυκλική αίθουσα, με την οποία συνδέονται μικρότερα τετράπλευρα δωμάτια.

Στον τελευταίο όροφο, υπάρχει μόνο η κεντρική αίθουσα και το δώμα με την απίστευτη θέα της πόλης και της παραλίας φυσικά.

Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, η ξενάγηση γίνεται πιο ευχάριστη και πιο… ρεαλιστική. Βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα, οθόνες αφής και έντυπης συνθέσεις θα σε «ταξιδέψουν» στις πιο σημαντικές στιγμές της πόλης. 23 αιώνες ιστορίας χωράνε σε ένα χώρο 450μ².

Απο τη γεωγραφική και εμπορική θέση της Θεσσαλονίκης μέχρι τους κατοίκους της και την πνευματική ζωή της, αλλά και τις γεύσεις της. Μην ξεχνάμε την σαλονικιώτικη κουζίνα!

Ο Λευκός Πύργος χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και έχει ύψος 33,90 μέτρα.

Στην ιστορία αναφέρεται με διάφορες ονομασίες, όπως για παράδειγμα «Πύργος του Αίματος». Γιατί; Η Προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, το εξηγεί στο βίντεο.

Η έκθεση στο Λευκό Πύργο είναι ανοιχτή καθημερινά (και Κυριακή) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το εισιτήριο έχει 3 ευρώ, ενώ η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη

The post Τι κρύβει μέσα του ο Λευκός Πύργος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα