Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει για τα Χριστούγεννα και ποιες οι εξαιρέσεις;

14:11 17/12/2020 - Πηγή: iPop

Το lockdown βρίσκεται σε ισχύ, όμως τι συμβαίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού τα Χριστούγεννα; Σε ποιους επιτρέπεται η μετακίνηση και τι ισχύει για τους φοιτητές;

Το lockdown στην Ελλάδα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 7 Γενάρη 2021, όπως έχει ανακοινώσει

η κυβέρνηση και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πολύ διαφορετικά εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού τα Χριστούγεννα;

Η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό εξακολουθεί να ισχύει και την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού. Επομένως, όσοι σχεδίαζαν να πάνε διακοπές στα εξοχικά τους δε θα καταφέρουν να το κάνουν πραγματικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες που αποτελούν εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, η μετακίνηση εκτός νομού θα επιτρέπεται:

από και προς την εργασία για λόγους υγείαςπρος τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.

Τόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Διευκρινίσεις για τους φοιτητές

Σε ότι αφορά τους φοιτητές το ΦΕΚ αναφέρεται σε εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει διευκρινίσει πως θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά με τα απαραίτητα έγγραφα, με το Ε1 και το Ε9, ή για φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους.

Από την εφαρμογή του παρόντος εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει για τα Χριστούγεννα και ποιες οι εξαιρέσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα