Μετά τις γιορτές το παράλληλο πρόγραμμα- Τι θα γίνει με τη λίστα Φαλτσιανί;

16:54 23/12/2015 - Πηγή: iPop

Ότι αμέσως μετά τις γιορτές έρχεται το παράλληλο πρόγραμμα τόνισε σε δηλώσεις που έκανε μόλις ολοκληρώθηκε το τελευταίο για το 2015 υπουργικό συμβούλιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στον στόχο της κυβέρνησης επισήμανε:

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια, μάλιστα εστίασε και στην εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων σημειώνοντας πως επισπεύδεται η

κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου.

Μίλησε επίσης, για το δεύτερο δεκαήμερο του πρώτου μήνα του νέου έτους και είπε πως τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πριν κλείσει τις δηλώσεις της αναφέρθηκε και στην περίφημη λίστα Φαλτσιανί την οποία αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου σημειώνοντας:

Έπειτα από την παραλαβή της καινούριας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεση της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές -ηθικά, πολιτικά και υλικά- για να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους.

Τι ξέρουμε για τη λίστα Φαλτσιανί;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε ένα στικάκι usb που έχει περάσει στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκονται πολλές χιλιάδες ονόματα.

Η λίστα που παραδόθηκε από τον Ερβέ Φαλτσιανί έχει φτάσει στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και θα ανοιχτεί μετά τα Χριστούγεννα.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει πως δε θα γίνει μείωση των συντάξεων. Αυτή του η τοποθέτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πλακιωτάκη.

Ποια είναι τα βασικά σημεία του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για το 2016;

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου για το 2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης, θέτοντας τις έντεκα νομοθετικές δράσεις που βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως στο νέο κυβερνητικό σχέδιο, θα περιλαμβάνεται η άμεση μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, με νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού και επιλογής προϊσταμένων, αλλά και κατάθεση σχετικού νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής.

Ακόμα, προβλέπεται η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπως και η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για την ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων και για την έρευνα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε επίσης πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, πρόκειται να κατατεθεί νέος αναπτυξιακός νόμος για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό ταμείο, προκειμένου να λειτουργήσει ως δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα.

Χτες, Τρίτη, ο κ. Σπίρτζης είχε επίσης αναφερθεί στο παράλληλο πρόγραμμα και είχε τονίσει πως θα εφαρμοστεί άμεσα.

The post Μετά τις γιορτές το παράλληλο πρόγραμμα- Τι θα γίνει με τη λίστα Φαλτσιανί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα