Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία. Δε θα στηρίξουν τον Ραχόι οι Ισπανοί Σοσιαλιστές

15:32 23/12/2015 - Πηγή: iPop

Ότι δεν είναι πρόθυμος να στηρίξει τον Μαριάνο Ραχόι τόνισε σε δηλώσεις τις οποίες έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Ο κ. Σάντσεθ έδειξε έντονα την δυσαρέσκεια του για τον κ. Ραχόι και σημείωσε πως δεν επιθυμεί να βοηθήσει τον ηγέτη του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος που βγήκε νικητής στις εκλογές της Κυριακής.

Ο Μαριάνο Ραχόι και ο Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκαν στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) στη

Μονκλόα.

Χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Σοσιαλιστών τόνισε λίγα μόνο λεπτά μετά την συνάντηση που είχε με τον Ισπανό Πρωθυπουργό:

Λέμε «όχι» στον Ραχόι και στις πολιτικές του.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση Ραχόι

Οι Σοσιαλιστές θα εργαστούν για μια νέα κυβέρνηση, κυβέρνηση αλλαγής, με προοδευτικές ιδέες και δυνατότητα για διάλογο.

Αξίζει τονιστεί πως το σενάριο συμμαχίας μεταξύ Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς θα μπορούσε να βοηθήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Τι συνέβη νωρίτερα;

Κάλεσμα για δημιουργία τρικομματικής κυβέρνησης απεύθυνε ο επικεφαλής του Ισπανικού Κόμματος, Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα, στον νικητή των εκλογών Μαριάνο Ραχόι.

Τι ανάφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ριβέρα;

Προτείνουμε σύμφωνο ανάμεσα στο PP, το PSOE και εμάς, ώστε κανείς να μη μπορέσει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία, την αβεβαιότητα και την αστάθεια για να διαλύσει τη χώρα.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Η χώρα πρέπει να προστατευθεί από το αποσχιστικό κίνημα στην Καταλονία».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί την Κυριακή στη γειτονική Ισπανία, οι Ciudadanos ήρθαν τέταρτοι στην προτίμηση του κόσμου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι καταφέρνει να εξασφαλίσει 123 έδρες στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 90 έδρες και οι Podemos 69. Ακολουθούν οι Ciudadanos με 40 έδρες.

The post Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία. Δε θα στηρίξουν τον Ραχόι οι Ισπανοί Σοσιαλιστές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα