«Μετά τις γιορτές δίαιτα» – Οι χρυσοί κανόνες για να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά των γιορτών

17:55 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Όλοι μας λίγο-πολύ ξεδώσαμε κατά τη διάρκεια των γιορτών και η ζυγαριά μας, μπορεί να το επιβεβαιώσει! Οι περισσότεροι δώσαμε ιερό όρκο πως «μετά τις γιορτές δίαιτα». Τι μπορείς να κάνεις όμως πρακτικά για να κρατήσεις την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου;

Επειδή η καλή θέληση από μόνη της δεν αρκεί, σου παρουσιάζουμε μερικούς από τους χρυσούς διατροφικούς κανόνες, που θα σε κάνουν να απαλλαχθείς από τα περιττά κιλά, που μπορεί να «έβαλες» μέσα στις γιορτές….

Ξεκινάμε λοιπόν:

Κατανάλωνε περισσότερο νερό, τουλάχιστον 7-8 ποτήρια την ημέρα, ανάλογα πάντα με τις προσωπικές σου
καθημερινές ανάγκες .Προτίμησε ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης, που αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Έτσι θα καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα φαγητού, ενώ ταυτόχρονα θα χορταίνεις πιο γρήγορα.Συνδύασε κάθε κύριο γεύμα σου με σαλάτεςΑπέφυγε την κατανάλωση αλατιού και τροφών που εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητες του.Πρόσθεσε σε κάθε γεύμα σου 2-3 κουταλιές ελαιόλαδοΑπέφυγε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.Μην παραλείπεις κανένα από τα γεύματα της ημέρας, καθώς έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ρίξεις τους μεταβολικούς ρυθμούς του οργανισμού σου. Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση ενός πλούσιου και θρεπτικού πρωινού!Βρες την άσκηση που σου ταιριάζει και μείνε πιστός στο πρόγραμμα γυμναστικής που καλύπτει τις προσωπικές σου ανάγκες.Αν δεν είσαι φίλος της γυμναστικής, προσπάθησε να αυξήσεις τις καύσεις σου, με έντονη σωματική δραστηριότητα που μπορεί να σου εξασφαλίσουν π.χ οι δουλειές του σπιτιού ή μια απλή βόλτα με το ποδήλατό σου.Απέφυγε την κατανάλωση υψηλά επεξεργασμένων τροφών καθώς επίσης και τροφές με υψηλά λιπαρά.

Σε κάθε περίπτωση μην είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου! Εξ” άλλου πόσες όμορφες στιγμές έχεις να κρατήσεις από τα φετινά γιορτινά τραπέζια;!

The post «Μετά τις γιορτές δίαιτα» – Οι χρυσοί κανόνες για να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά των γιορτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα