Προάγγελος σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων ο βήχας των καπνιστών

16:24 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι καπνιστές, είναι ο χαρακτηριστικός βήχας που ακολουθεί έπειτα από πολλά τσιγάρα. Μήπως όμως αυτό το «αθώο» βηχαλάκι προμηνύει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως συχνά οι καπνιστές δε λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους συμπτώματα όπως τον επίμονο βήχα, εξακολουθώντας να καπνίζουν και να χειροτερεύουν την ποιότητα της ζωής τους και την υγεία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία επιχειρεί να αποκαλύψει τους κινδύνους του καπνίσματος και τις

καρδιοαναπνευστικές παθήσεις που προκαλούνται από τη βλαβερή αυτή συνήθεια, 1 εκατομμύριο κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας πάσχει από κάποια Χρόνια Αναπνευστική Πάθηση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις βασική αιτία εκδήλωσης των ασθενειών αποτελεί το κάπνισμα.

Συχνά, οι ασθενείς παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή, καθώς οι αεραγωγοί στους πνεύμονες φράζουν και οι πνευμονικοί ιστοί καταστρέφονται, ενώ παρατηρείται εύκολο λαχάνιασμα, κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκδήλωση αναπνευστικών παθήσεων είναι ο χαρακτηριστικός βήχας, αλλά και οι συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί επισημαίνουν πως η διακοπή του καπνίσματος με ιατρική ή όχι βοήθεια σε συνδυασμό με την τακτική σωματική άσκηση, μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των αναπνευστικών παθήσεων.

The post Προάγγελος σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων ο βήχας των καπνιστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα