Μετά από πέντε χρόνια νοσηλείας, η Μυρτώ επιστρέφει σπίτι της

09:23 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Μετά από τρία χρόνια νοσηλείας στη Λάρισα και πέντε συνολικά σε νοσοκομεία στην Αθήνα και τις ΗΠΑ, η Μυρτώ παίρνει εξιτήριο απ’ το κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και επιστρέφει σπίτι της. Η ιστορία της είχε σοκάρει το πανελλήνιο περίπου πέντε χρόνια πριν, όταν η ίδια, 15 χρονών τότε, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

κι επίθεσης από Πακιστανό στην παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Όλο αυτό τον καιρό, η Μυρτώ φιλοξενείται αφιλοκερδώς στο «Animus» και οι γιατροί της πλέον της επέτρεψαν να επιστρέψει σπίτι της και να συνεχίσει από εκεί την προσωπική της μάχη, έχοντας φυσικά πάντα στο πλευρό της την οικογένεια και τους φίλους της.

Ήταν 12 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ βρέθηκε σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά χτυπημένη. Τότε, είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Αττική, καθώς η κατάστασή της ήταν κρίσιμη.

Η ίδια παρέμεινε για 5 μήνες σε μονάδα ειδικής φροντίδας στον Ευαγγελισμό κι από εκεί μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ. 7 μήνες νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, για να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων. Από τότε, η Μυρτώ δίνει τη δική της μάχη.

Μετά από μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας, ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο Αχμέτ Βακάς απ’ το Πακιστάν, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Ο 21χρονος τότε άνδρας εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και μετά το περιστατικό διέφυγε στην Αθήνα.

The post Μετά από πέντε χρόνια νοσηλείας, η Μυρτώ επιστρέφει σπίτι της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα