Μήνυμα Τσίπρα προς τους βουλευτές με το βλέμμα στην ψήφιση των μέτρων

07:58 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Μήνυμα θα αποστείλει με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας το βλέμμα στραμμένα στην ψήφιση των μέτρων. Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, σήμερα, Παρασκευή, στις 11:00 συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εργασίες να ξεκινούν με ομιλία του Πρωθυπουργού.

Σκοπός είναι

η ψηφοφορία να εξελιχθεί χωρίς εκπλήξεις από μεριάς της Κυβέρνησης, ενώ χθες, Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει το πρώτο crash test στο υπουργικό συμβούλιο.

Και οι επικεφαλής των αρμόδιων Υπουργείων αναλαμβάνουν, όμως, από σήμερα να κάνουν «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα και να πείσουν τα μέλη της ότι η συμφωνία που έκλεισε η Κυβέρνηση με τους Θεσμούς ήταν ένα «καλό deal» στην παρούσα φάση.

Αρκετά μέλη της Κυβέρνησης τόνιζαν την Πέμπτη μετά το υπουργικό συμβούλιο πως η Αθήνα αυτή τη στιγμή έκανε το καλύτερο δυνατό στη διαπραγμάτευση και πλέον οι δανειστές πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες συζητήσεις για το χρέος.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά ούτε και τα αντίμετρα, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι προσπαθεί μέσω των τελευταίων να «καλύψει» τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Βασικό επιχείρημα, πάντως, του Πρωθυπουργού στη σημερινή του τοποθέτηση θα είναι τα αντίμετρα. Ο Α. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση, αλλά και να προχωρήσει σε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

The post Μήνυμα Τσίπρα προς τους βουλευτές με το βλέμμα στην ψήφιση των μέτρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα