Μετά από δύο χρόνια μείωση φόρων, λέει ο Χουλιαράκης

20:25 20/5/2016 - Πηγή: iPop

Μείωση φόρων σε ένα ή δύο χρόνια προανήγγειλε ο Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Απατώντας σε ερώτηση του κ. Σταϊκούρα από τη ΝΔ είπε: «Εμείς θα μειώσουμε τις δαπάνες, θα το κάνουμε όμως, συστηματικά και σταδιακά και όχι με οριζόντιες περικοπές, που οδηγούν σε περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους, όπως κάνετε εσείς».

Για τον αυτόματο «κόφτη» εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίησή του και πρόσθεσε ότι εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι,

«τότε ο μηχανισμός προβλέπει κανόνα διαφυγής, προσαρμογή δηλαδή των στόχων, ώστε να μην παγιδευτούμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία προσπαθούσε να πετύχει δημοσιονομικούς στόχους σε συνθήκες ύφεσης».

Σχετικά με τις επικρίσεις για πρόσθετα μέτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε: «Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο σε σχέση με όσα προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου. Η οικονομία έχει πάει καλύτερα από προβλέψεις και τα έσοδα το ίδιο και τα δημοσιονομικά μέτρα που υποχρεωνόμαστε να νομοθετήσουμε είναι λιγότερα απ’ όσα προέβλεπε η συμφωνία Αυγούστου… Όποιος διαφωνεί να καταθέσει εγγράφως για το αντίθετο».

The post Μετά από δύο χρόνια μείωση φόρων, λέει ο Χουλιαράκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα