Προφυλακιστέος ο Ανδρέας Μαρτίνης -Ελεύθερη η σύζυγός του

18:23 20/5/2016 - Πηγή: iPop

Προφυλακιστέος ο Ανδρέας Μαρτίνης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ενώ η σύζυγός του, Γεωργία Μαρτίνη, αφέθηκε ελεύθερη με όρους.

Μετά την πολύωρη απολογία του, ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Νικ. Τσιρώνη και Χρ. Μάρκου, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τη «μίζα» ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να έλαβε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την εταιρία «Hospitalia International», θα περάσει την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» κατά την 3.5 ωρών

απολογία του δήλωσε αθώος και υποστήριξε πως τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα. Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο καθώς και ότι προέρχονται από την οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη. Μάλιστα, επικαλέσθηκαν ότι μέρος των χρημάτων αποτελούσε αμοιβή του δικηγόρου Αθήνας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι τα χρήματα ήταν αμοιβή δικηγόρου που μεσολάβησε για γίνει σύμβαση και ήταν η νόμιμο αμοιβή του για τη σύμβαση.

Ανακριτής: Γιατί τα χρήματα κινήθηκαν μέσω έξι λογαριασμών;

Απάντηση: Ήταν υπόδειξη ενός οικονομικού συμβούλου για να αποφευχθεί επιπλέον φορολογία

Ο δικηγόρος με τη σειρά του έστειλε τα χρήματα στον κ. Μαρτίνη και τη σύζυγο του λόγω κληρονομικών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν μεταξύ του πατρός και του θείου της κυρίας Μαρτίνη από την Αμερική.

Από την άλλη πλευρά η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους:

καταβολή εγγύησης ύψους 600.000 ευρώαπαγόρευση εξόδου από τη χώραυποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα.

The post Προφυλακιστέος ο Ανδρέας Μαρτίνης -Ελεύθερη η σύζυγός του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα