Μετά από αναβολές, εκτοξεύθηκε ο πύραυλος της NASA για τη Σελήνη

10:47 16/11/2022 - Πηγή: iPop

Έφτασε η ιστορική στιγμή που εκτοξεύθηκε ο πύραυλος της NASA για τη Σελήνη, στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 1. Η συγκεκριμένη εκτόξευση είχε αναβληθεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα λόγω διάφορων προβλημάτων και καθυστερήσεων.

Πρόκειται για έναν μη επανδρωμένο πύραυλο SLS, ο οποίος κάνει αυτή τη στιγμή το παρθενικό του ταξίδι στο διάστημα, με προορισμό τη Σελήνη.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο

Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Ήταν η τρίτη προσπάθεια της NASA για την εκτόξευση του πυραύλου, πέντε δεκαετίες μετά την τελευταία αποστολή Apollo.

We are going.

For the first time, the @NASA_SLS rocket and @NASA_Orion fly together. #Artemis I begins a new chapter in human lunar exploration. pic.twitter.com/vmC64Qgft9

NASA (@NASA) November 16, 2022Πώς δημιουργήθηκε η Σελήνη; Η νέα προσομοίωση της NASA ίσως δίνει τη λύση στο μεγαλύτερο μυστήριοΑποστολή Artemis 1: Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος της NASA για τη Σελήνη

Ο πύραυλος SLS θα στείλει την κάψουλα Orion σε δοκιμαστικό ταξίδι γύρω από τη Σελήνη, σε ένα ταξίδι 25 ημερών. Η κάψουλα θα φτάσει σε απόσταση 97 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Σελήνης και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου. 

Αυτή είναι η πρώτη πτήση του πυραύλου SLS και της κάψουλας Orion μαζί, που κατασκεύαζαν η Boeing και η Lockheed Martin αντίστοιχα. Με τη συγκεκριμένη αποστολή ξεκινά το πρόγραμμα Artemis της NASA, που έχει στόχο να επιστρέψουν οι αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης το 2025. 

The @NASA_SLS rocket has reached main engine cutoff, or MECO, in the mission timeline. The RS-25 engines have powered off and the core stage has separated. @NASA_Orion is now in orbit. pic.twitter.com/OlnxhFAlET

NASA (@NASA) November 16, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετά από αναβολές, εκτοξεύθηκε ο πύραυλος της NASA για τη Σελήνη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα