Και κάπως έτσι γίναμε 8 δισεκατομμύρια. Ποιο είναι το πεντηκοστό, το εξηκοστό και το εβδομηκοστό δισεκατομμυριοστό παιδί στον κόσμο;

16:20 15/11/2022 - Πηγή: iPop

Η ημέρα των 8 δισεκατομμυρίων, η οποία είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ανθρώπινη ύπαρξη, είναι πλέον γνωστή. Η Τρίτη, 15 Νοεμβρίου του 2022, είναι η ημέρα κατά την οποία ο συνολικός παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε το όριο των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια, ώστε ο ανθρώπινος πληθυσμός να αγγίξει τα εννέα δισεκατομμύρια.

Ο Antonio Guterres, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, είπε ότι αυτή η ημέρα-ορόσημο «είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε

τη διαφορετικότητα και την πρόοδο, λαμβάνοντας υπόψη την κοινή ευθύνη της ανθρωπότητας για τον πλανήτη».

Ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός χρειάστηκε 12 χρόνια για να αυξηθεί από 7 σε 8 δισεκατομμύρια, θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια –μέχρι το 2037– για να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια, σημάδι ότι ο συνολικός ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού επιβραδύνεται.

Το μωρό που γεννήθηκε, με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος πληθυσμός να αγγίξει τα 8 δισεκατομμύρια

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στο Tondo της Μανίλα θεωρείται ως το συμβολικό ογδοηκοστό δισεκατομμυριοστό άτομο στον κόσμο. Η Vinice Mabansag γεννήθηκε στο νοσοκομείο Dr Jose Fabella Memorial στις 1:29 π.μ. (τοπική ώρα). Χρειάστηκαν 12 χρόνια για να προστεθούν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον παγκόσμιο πληθυσμό, με την Ινδία να ξεπερνά την Κίνα ως η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου.

Η γέννησή της Vinice Mabansag γιορτάστηκε από το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών με ένα tweet: «8 δισεκατομμύρια ελπίδες. 8 δισεκατομμύρια όνειρα. 8 δισεκατομμύρια δυνατότητες. Ο πλανήτη μας είναι τώρα το σπίτι 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων», έγραψε.

«Earth Overshoot Day»: Μόλις εξαντλήσαμε όσα μπορούσε να παράγει ο πλανήτης μέσα σε ένα χρόνο

8⃣ billion hopes
8⃣ billion dreams
8⃣ billion possibilities

Our planet is now home to 8⃣ billion people.

Get the facts from @UNFPA: https://t.co/BvhEYXITVP#8BillionStrong pic.twitter.com/bHgJiB26TX

— UNFPA (@UNFPA) November 15, 2022Ποιο είναι το πεντηκοστό, εξηκοστό και εβδομηκοστό δισεκατομμυριοστό παιδί στον κόσμο;

Λίγα λεπτά αφότου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1987, ο Matej Gaspar είχε μια κάμερα πάνω από μικροσκοπικό πρόσωπό του και ένα σωρό πολιτικούς γύρω από την εξουθενωμένη μητέρα του. Αποφάσισαν να τον βαφτίσουν το πεντηκοστό δισεκατομμυριοστό μωρό του κόσμου.

«Βασικά εξετάσαμε τις προβλέψεις και ονειρευόμασταν την ιδέα ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπερνούσε τα πέντε δισεκατομμύρια το 1987. Και η στατιστική ημερομηνία ήταν 11 Ιουλίου», ανέφερε τότε ο Ο Βρετανός αξιωματούχος του ΟΗΕ Alex Marshall.

Στην Βοσνία Ερζεγοβίνη βρίσκεται το εξηκοστό δισεκατομμυριοστό άτομο στο κόσμο. Ο Adnan Mevic, που είναι τώρα 23 χρονών, παραδέχεται ότι το να έχεις αυτόν τον τίτλο έχει και τα πλεονεκτήματά του. Ο ίδιος γνώρισε τον ήρωά του Ronaldo, όταν ήταν 11.

Το 2011, λίγο έξω από το Dhaka στο Μπαγκλαντές, η Sadia Sultana Oishee ανακηρύχθηκε το εβδομηκοστό δισεκατομμυριοστό παιδί του πλανήτη.

Συγκριτικά, η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού τον περασμένο αιώνα ήταν αρκετά γρήγορη και παρά τη σταδιακή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια περίπου το 2037 και τα 10 δισεκατομμύρια περίπου το 2058, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Η Γη αντιμέτωπη με τον άνθρωπο: Πόσους ακόμα θα αντέξει;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Και κάπως έτσι γίναμε 8 δισεκατομμύρια. Ποιο είναι το πεντηκοστό, το εξηκοστό και το εβδομηκοστό δισεκατομμυριοστό παιδί στον κόσμο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιο,poio