Μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα γίνουν μεγάλες αλλαγές

20:34 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ(TTIP), το ασφαλιστικό αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες θα κάνει πράξη η Κυβέρνηση, μίλησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

Πιο αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις «δυσμενείς

επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ(TTIP) σε διάφορους τομείς: στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την αγροτική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Αποφασίστηκε ότι, στο επόμενο διάστημα, το κόμμα θα αναλάβει συναφείς πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Παράλληλα ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης οι οποίες θα γίνουν πράξη στην επόμενη περίοδο, «οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων , με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο». Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μέσα στους επόμενους 2 μήνες η Κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Αναφορά έκανε, όμως, στο ασφαλιστικό και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα γίνουν μεγάλες αλλαγές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα