Μπλόκα παντού- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων- Δίπλα στους αγρότες και οι επιστημονικοί φορείς

22:33 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα, με τα μπλόκα να στήνονται σχεδόν παντού, με το τελευταίο να έχει στηθεί στο Μαρκόπουλο. Παράλληλα, δίπλα στους αγρότες είναι και οι επιστήμονες, ναυτικοί, παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Οι αγρότες συνεχίζουν την σκληρή τους στάση και τους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ επιμένουν στο όχι για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Τα μπλόκα έφθασαν ακόμα και μέχρι την Αττική και συγκεκριμένα στο Μαρκόπουλο, ενώ οι αγρότες δηλώνουν

πως αύριο, Πέμπτη, θα κλείσουν σταδιακά το δρόμο. 80 οδηγοί τρακτέρ παρατάχθηκαν στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Την Πέμπτη οι αγρότες καλούν σε συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της έκθεσης Agrotica.

Τα Τέμπη θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη από τις 16:00 μέχρι και τις 21:00.

Στον Προμαχώνα το τελωνείο παραμένει κλειστό επ’ αόριστον, με 10χλμ ουρά να είχε σχηματιστεί νωρίτερα με φορτηγά.

Ορισμένοι αποκλεισμοί δεν θα ισχύσουν αύριο λόγω της συμμετοχής των αγροτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Τι είπε ο κ. Αποστόλου;

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέντευξη του στη «Ν» σχολίασε τη σκληρή γραμμή κινητοποιήσεων που υιοθετούν οι αγρότες και είπε: «Οι αγρότες ζήτησαν να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό, πρόσκληση την όποια αποδέχτηκε. Μην περιμένουν άλλου χαρακτήρα κινήσεις από την Κυβέρνηση».

Αξίζει να τονιστεί πως στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θέλησε να διαχωρίσει τους αγρότες και σημείωσε:

Προχωράμε στην επικαιροποίηση του εθνικού μητρώου αγροτών, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Προσέξτε, διότι στις κινητοποιήσεις η μεγάλη πλειοψηφία είναι πράγματι άνθρωποι που βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται και τα έξοδά τους να αυξάνουν. Όμως, είναι και κάποιοι οι οποίοι παίρνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ενδεχομένως και να πρωτοστατούν. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις, θα προχωρήσουμε και σε φορολογικές ευνοήσεις, θα προχωρήσουμε στην προστασία τους

Ο χάρτης που παρουσιάζει τα μπλόκα των αγροτών σ΄ολόκληρη τη χώρα:Άλλες κινητοποιήσεις:

Κατά του ασφαλιστικού τάσσονται και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών οι οποίοι,το πρωί της Τετάρτης, δώρισαν στους πολίτες 50 τόνους προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί έδωσαν ραντεβού στον Κολωνό και έστησαν πάγκους διαμαρτυρίας όπου μοίραζαν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η διανομή ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, όπως είχε προγραμματιστεί και οι πολίτες έκαναν ουρά για παραλάβουν τα δωρεάν αγαθά.
Αξίζει να τονιστεί, πως οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αλλά και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Οι παραγωγοί πήραν την απόφαση αυτή θέλοντας να δείξουν τη στήριξη τους στους αγρότες.

Ολοήμερη στάση εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ επίσης από τα καθήκοντα τους απέχουν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι.

Δεμένα στα λιμάνια είναι τα πλοία.

Χωρίς πλοία θα παραμείνει η χώρα μέχρι την Παρασκευή λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ, δείχνοντας την δυσαρέσκειά της για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθείται.

Σημειώνεται πως η ΠΝΟ έχει ήδη δηλώσει πως θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

Στην μάχη κατά του ασφαλιστικού και οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι προχωρούν επίσης σε κινητοποιήσεις και τονίζουν πως:Συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και είναι σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων το επόμενο διάστημα.Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούν να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.24ωρη απεργία ΠΟΕΣΥ την Πέμπτη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του κοινή συνεδρίαση με τους Προέδρους των Ενώσεων-μελών της αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 (από 06.00 της Πέμπτης έως της 06.00 της Παρασκευής 29/1) σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου, διεκδικώντας την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

Κατά την κοινή συνεδρίαση επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του κλάδου ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αιτήματά μας είναι:

Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.
Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση ενημερωτικής-μαχητικής συγκέντρωσης των εργαζομένων στον κλάδο, την ημέρα της απεργίας.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν την απεργία, με όλα τα πρόσφορα αγωνιστικά και επικοινωνιακά μέσα».

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Μπλόκα παντού- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων- Δίπλα στους αγρότες και οι επιστημονικοί φορείς appeared first on iPop.

Keywords
μπλοκα αγροτων, σταση εργασιας, τσιπρας, θεσσαλονικη, agrotica, βουλη, εκαβ, απεργια, ΠΝΟ, ΓΣΕΕ, ποεσυ, μμε, συμμετοχή, ΕΣΗΕΑ, εσηεπην, εσπητ, photo, ipop, κινηση στους δρομους, απεργια πνο, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, προσφορες, θεμα εκθεσης 2012, απεργια γσεε, agrotica, ipop, επιδοτησεις, δωρεαν, εκαβ, μμε, σημερινη, φρουτα, αεροδρομιο, ασφαλιστικο, αττικη, γραφεια, διαστημα, δυνατοτητα, ευρω, ειπε, ενεργα, εξοδα, εσηεπην, εσηεμ, ομιλια, λαχανικα, πεμπτη, πλοια, ποεσυ, πρωι, ραντεβου, ρευμα, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, συμμετοχή, τελωνειο, τεμπη, τρακτερ, φυσικα, φορτηγα, αγορες, χωρα, κλειστο, μελετη, οδηγοι, ουρα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα