Μέρη που επιβάλλεται να δεις πριν εξαφανιστούν από προσώπου γης!

21:09 27/6/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλά μέρη και αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε πριν εξαφανιστούν. Υπάρχουν μέρη που λόγω των κλιματικών αλλαγών, των ζημιών από τους τουρίστες ή τη φυσική διάβρωση μπορεί να μην υφίστανται μετά από 100 χρόνια.

Όλα μοναδικά, όλα πανέμορφα.

Taj Mahal στην Ινδία


To Taj Mahal μετρά ήδη 400 χρόνια και η περίφημη πρόσοψή του αγωνίζεται με την ηλικία, ενώ οι τοπικές αρχές απαγορεύουν τα αυτοκίνητα στην περιοχή προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση.
Επίσης, χάνει την λάμψη του λόγω της όξινης βροχής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Machu

Picchu, Peru

Δεδομένου ότι το Machu Picchu ανακηρύχθηκε χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1983, πλήθος τουριστών αψηφά το υψόμετρο και για να δει τα αρχεία ερείπια στο Cuzco. Αλλά το πλήθος των ανθρώπων προκαλεί ζημιά στην πόλη Inca.
Υπάρχει επίσης κίνδυνος κατολισθήσεων και ανεξέλεγκτη αστική ανάπτυξη. Το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού αναμένεται να επιτρέψει την πρόσβαση σε επισκέπτες που έχουν εξασφαλίσει από πριν τα εισιτήρια τους, ώστε να περιορίσει των αριθμό των ανθρώπων στους 2.500 την ημέρα.

Mont Blanc, Γαλλία

Οι παγετώνες στις γαλλικές Άλπεις έχουν χάσει 5εκ. χιόνι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες λόγω των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Οι πιο ανησυχητικές επιστημονικές προβλέψεις αναφέρουν πως οι παγετώνες θα εξαφανιστούν εντελώς μέχρι το 2050 εάν η θερμοκρασία της γης συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό.

Kilimanjaro, Tazmania


Περίπου το 85% του πάγου εξαφανίστηκε μεταξύ του 1912 και του 2011, σύμφωνα με έκθεση της NASA. Οι προβλέψεις λένε ότι μέχρι το 2033 θα έχει εξαφανιστεί εντελώς.

The Everglades, ΗΠΑ


Τα τελευταία 60 χρόνια τα Everglades έχουν συρρικνωθεί κατά το ήμισυ του μεγέθους του λόγω των γεωργικών και οικιστικών εξελίξεων στις γύρω περιοχές. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει επίσης καταστροφικά αποτελέσματα για την πανίδα, που δεν είναι σε θέση να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον.

The Great Wall of China, Κίνα


Το ένα τέταρτο του περίφημου σινικού τείχους έχει εξαφανιστεί λόγω της φυσική διάβρωσης, της κλοπής τούβλων για την κατασκευή κατοικιών αλλά και λόγω ζημιών από τους τουρίστες. Οι κινεζικές αρχές αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα με τους τουρίστες που χαράζουν graffiti πάνω στην πέτρα.

The Dead Sea, Ισραήλ


Το αλμυρό νερό στη διάσημη λίμνη είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για καλλυντικά και θεραπευτικές αγωγές. Το επίπεδο της επιφάνειας μειώνεται κατά τουλάχιστον ένα μέτρο κάθε χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να εξατμιστεί εντελώς τα επόμενα 50 χρόνια.

Photos: Getty, paradiseintheworld.com, britannica.com, Feel The Planet

The post Μέρη που επιβάλλεται να δεις πριν εξαφανιστούν από προσώπου γης! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα