Δεν γίνεται να τα πας καλά με όλους- Deal with it!

16:56 27/6/2017 - Πηγή: iPop

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου θα συναντήσεις άτομα τα οποία δεν συμπαθείς. Θα χρειαστεί να συναναστραφείς με άτομα που δεν είναι του «τύπου» σου, δεν ταιριάζετε.

Τι γίνεται όμως όταν χρειάζεται να συνυπάρξεις στον ίδιο χώρο με έναν άνθρωπο που δεν συμπαθείς; Πώς το αντιμετωπίζεις;

Αρχικά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν ταιριάζουν όλοι με όλους και κανένας δεν είναι τέλειος, ο καθένας έχει τα ελαττώματά του.

Αποδέξου πως δεν μπορείς να τα πας καλά με όλους

Όσο και αν ελπίζουμε να συμπαθούμε όποιον γνωρίζουμε, συχνά δεν συμβαίνει. Το πρώτο βήμα λοιπόν, είναι

να συνειδητοποιήσεις πως δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Δεν σημαίνει ότι είσαι κακός άνθρωπος ούτε εσύ ούτε αυτός με τον οποίο συναναστρέφεσαι..

Προσπάθησε να δεις το θετικό στοιχείο σε αυτά που σου λέει

Κοινώς μην παίρνεις αρνητικά ό, τι σου λέει. Μπορεί να έχετε απλώς διαφορετική οπτική και να μην προσπαθεί να σε σαμποτάρει. Ακόμα όμως και αν προσπαθεί να σε εκνευρίσει, ο θυμός σου δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να γνωρίζεις τα δικά σου συναισθήματα

Είναι σημαντικό να ξέρεις τα συναισθήματά σου για να μπορείς να έχεις τον έλεγχος στις αντιδράσεις σου. Οι άνθρωποι θα σε εκνευρίσουν μόνο αν τους το επιτρέψεις. Επομένως μην αφήνεις τον θυμό σου να ξεφύγει από τον έλεγχο.
Μερικές φορές αρκεί να χαρίσετε ένα χαμόγελο και να μην ασχοληθείτε περαιτέρω. Το κλειδί είναι να τους αντιμετωπίζεις όλους με το ίδιο επίπεδο σεβασμού.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν δεν συμπαθείς κάποιον πρέπει να ενεργείς πολιτισμένα και να είσαι ευγενικός. Deal with it!

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά και πάρε το χώρο σου

Συχνά οι διαφωνίες ξεκινούν απλώς από μια παρανόηση. Προσπάθησε να μην αντιδράς υπερβολικά, αγνόησε την αντίδραση του άλλου προσώπου και απλώς εστίασε στο ζήτημα και όχι στο πρόσωπο αυτό καθεαυτό.
Αν χρειάζεσαι λίγο χώρο, παρ’ τον. Βγες έξω και πάρε τον αέρα σου. Έχεις το δικαίωμα.

Εξέφρασε τα συναισθήματά σου ήρεμα

Αν κάποιος σε ενοχλεί επανειλημμένως και σου προκαλεί πρόβλημα μπορείς να το εκφράσεις με ήρεμο τρόπο.
Έτσι, θα του δώσεις την ευκαιρία να πεις την ιστορία από την δική του πλευρά.

Επίλεξε τις μάχες σου

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνεις πως μερικές φορές είναι προτιμότερο να αφήσεις τα πράγματα απλά να συμβαίνουν. Δεν αξίζουν όλα το χρόνο και την προσοχή σου.
Σκέψου πραγματικά αν αξίζει να ασχοληθείς με το άτομο ή αν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.

Μην είσαι σε θέση άμυνας

Αν συναντήσεις κάποιον, ο οποίος συνεχώς σε υποτιμά και εστιάζει στα ελαττώματά σου μην τον «δαγκώσεις». Αυτό θα του δώσει περισσότερη δύναμη.

Τελικά να θυμάσαι πως εσύ έχεις τον έλεγχο της ευτυχίας

Ποτέ μην αφήνεις κάποιον άλλο να περιορίσει την ευτυχία ή την επιτυχία σου. Αν τα σχόλια του σε επηρεάζουν σημαντικά τότε πρέπει να αναρωτηθείς το γιατί.

Εσύ μόνο έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου, οπότε μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλον. Αντ’ αυτού να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα σου τα επιτεύγματα και μην αφήνεις κανέναν να σου σκοτεινιάζει τη μέρα!

Photo: cuinsight.com

The post Δεν γίνεται να τα πας καλά με όλους- Deal with it! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα