Μειώνοται πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας- Εμπόδια και νέες απαιτήσεις

21:52 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Σχεδόν απίθανη φαντάζει πλέον η συμφωνία επί όλων των θεμάτων στο Eurogroup της Δευτέρας καθώς το ΔΝΤ έχει νέες απαιτήσεις που προκαλούν εμπόδια, ενώ Κυβέρνηση και Θεσμοί δεν έχουν καταφέρει να τα βρουν ακόμα σε κομβικά σημεία.

Με βάση τα νέα δεδομένα και όπως διαμηνύουν αξιωματούχοι της Κυβέρνησης, «δεν μπορεί να κλείσει τίποτα, εάν δεν κλείσουν όλα», ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα

προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα.

Κυβερνητικές πηγές πάντως εξακολουθούν εν μέσω αμφιβολιών να εμφανίζονται αισιόδοξες ότι θα επιτευχθεί πολιτική συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα, με το σενάριο μάλιστα για νέο, έκτακτο Εurogroup πριν τις γιορτές να είναι παρών.

Νέα μέτρα απαιτεί το σκληρό ΔΝΤ, «όχι» λέει η Κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα απ’ το 2018 και μετά προκειμένου να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό».

Και το ζήτημα φυσικά δεν είναι μόνο η λήψη νέων μέτρων, αλλά και το τι αφορούν τα νέα μέτρα. Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν ότι το Ταμείο πιέζει την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσδιορισμό μέτρων για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και του αφορολογήτου.

Ένα τέτοιο σενάριο, όμως, βρίσκει εντελώς αντίθετη την Κυβέρνηση, που διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Όχι μόνον αυτή η Κυβέρνηση αλλά καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί το πακέτο των νέων μέτρων 4,2 δισ. ευρώ που ζητεί το ΔΝΤ για τη διετία 2019- 2020, που θα πρέπει να νομοθετήσουμε τώρα

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η επίτευξη συμφωνίας σ’ όλα τα ανοιχτά ζητήματα την Δευτέρα μόνο ρεαλιστικό σενάριο δεν θεωρείται.

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Μειώνοται πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας- Εμπόδια και νέες απαιτήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα