Μεγάλη στήριξη σε Macron στον β’ γύρο | Προβληματισμός για τα ποσοστά της Le Pen

07:55 24/4/2017 - Πηγή: iPop
| Προβληματισμός

Νίκη του Emmanuel Macron έδειξε ο α’ γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με την Marine Le Pen να τερματίζει δεύτερη με κάτι περισσότερο από 2 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν δημοσιότητα απ’ το γαλλικό ΥΠΕΣ το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του α’ γύρου διαμορφώνονται ως εξής:

Emmanuel Macron : 23,75%Marine Le Pen : 21,53%Francois Fillon : 19,91%Jean-Luc
Mélenchon : 19,64%Benoît Hamon : 6,35%

Ο E. Macron έστειλε μήνυμα για αλλαγή σελίδας στη Γαλλία, ενώ τόνισε πως θέλει να γίνει ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και ευχαρίστησε θερμά τους υποστηρικτές του.

Πρέπει να πάω ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να ενώσω όλους τους Γάλλους. Θα ήθελα σε 15 ημέρες να γίνω ο πρόεδρος των πατριωτών ενάντια στην απειλή των εθνικιστών

H M. Le Pen απ’ την πλευρά της χαρακτήρισε ως ιστορικό το αποτέλεσμα των εκλογών και κάλεσε όλους τους Γάλλους πολίτες να την εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Έχετε την επιλογή της αλλαγής, της αληθινής. Σας προτείνων μια εναλλακτική βαθιά. Μην συναχτείτε με τον κληρονόμο του Hollande. Είναι καιρός να απελευθερώσουμε τον γαλλικό λαό. Είμαι η υποψήφια του λαού. Απευθύνω κάλεσμα στους πατριώτες από όπου και αν προέρχονται να μου εμπιστευτούν την ψήφο τους

Μεγάλη είναι η στήριξη στο πρόσωπο του Macron για τον β’ γύρο των εκλογών. Fillon, Baroin, Hamon,Valls και Cazeneuve δήλωσαν ανοιχτά πως πρόκειται να στηρίξουν τον E. Macron στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Melenchon απ’ την πλευρά του δεν θέλησε να πάρει θέση για τον β’ γύρο.

O Francois Hollande λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων τηλεφώνησε τον E. Macron και τον συνεχάρη για την είσοδό του στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή Juncker και Merkel συνεχάρησαν τον Macron και του ευχήθηκαν τα καλύτερα στον β’ γύρο.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν, ωστόσο, τα ποσοστά της Le Pen, η οποία μάλιστα φάνηκε να προηγείται μέχρι ένα σημείο της καταμέτρησης των ψήφων. Ο β’ γύρος των γαλλικών εκλογών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αναδεικνύεται σ’ έναν αγώνα της Ευρώπης απέναντι στον εθνικισμό και τη λογική των κλειστών συνόρων.

Photo: REUTERS/Philippe Wojazer

The post Μεγάλη στήριξη σε Macron στον β’ γύρο | Προβληματισμός για τα ποσοστά της Le Pen appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα