Με το βλέμμα στραμμένο στο ασφαλιστικό η Suddeutsche Zeitung

10:15 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Στο ασφαλιστικό της Ελλάδας εστιάζει η γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung και τονίζει χαρακτηριστικά πως αυτή είναι η μεγαλύτερη μάχη που καλείται να δώσει η χώρα μας.

Σε δημοσίευμα της, λοιπόν, η Suddeutsche Zeitung εξηγεί πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος για νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και σημειώνει:

Οι δανειστές ζητούν εξοικονόμηση ποσού 1,8 δις

ευρώ, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να το εξασφαλίσει.

Στη συνέχεια εξηγεί:

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αποτελεί αποφασιστικής σημασίας πεδίο δοκιμασίας για την Αθήνα, από τη μια για την αποφασιστικότητα με την οποία εφαρμόζει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, και από την άλλη κατά πόσο εκπληρώνει τις υποσχέσεις της για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Και συμπεραίνει:

Με τις νέες ρυθμίσεις δεν υλοποιείται ο στόχος εξοικονόμησης ποσού 1,8 δις ευρώ για το 2016, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Το υπόλοιπο ποσό, η Αθήνα θέλει να το καλύψει ανεβάζοντας τις εργασιακές εισφορές, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους Ευρωπαίους εταίρους και ιδιαίτερα το ΔΝΤ, καθώς έτσι ανεβαίνει το κόστος της εργασίας και αποδυναμώνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στο τέλος μάλιστα του άρθρου της η Suddeutsche Zeitung τονίζει:

Η ψηφοφορία στη Βουλή θα είναι μια νέα δοκιμασία για το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αλλά ο υπουργός Εργασίας είναι αισιόδοξος ότι στις κυβερνητικές ψήφους θα προστεθούν και ψήφοι από την αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση σε περίπτωση αποτυχίας θεωρεί την προσφυγή στις κάλπες ως λανθασμένη επιλογή.

Αξίζει να τονιστεί πως την ίδια στιγμή η κόντρα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με την Κυβέρνηση συνεχίζεται.

The post Με το βλέμμα στραμμένο στο ασφαλιστικό η Suddeutsche Zeitung appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα