Για «μικροπολιτικούς λόγους» τάσσονται κατά του ασφαλιστικού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζει η Γεροβασίλη

09:48 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Η κόντρα για το ασφαλιστικό καλά κρατεί αφού οι αντιδράσεις και ο «διάλογος» Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει πως η διαμάχη για το ασφαλιστικό γίνεται για μικροπολιτικούς λόγους και μόνο.

Σε συνέντευξη της, το πρωί της Πέμπτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει πως το ολοκληρωμένο πλαίσιο της μεταρρύθμισης θα αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να συνεργαστεί και όπως τονίζει να συμμετέχει στον εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της μεταρρύθμισης.

Εξηγεί πως έχει παρατηρήσει αμηχανία από

την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα, αλλά την χαρακτηρίζει λογική.

Τι άλλο είπε;

Αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους. Χωρίς αυτήν θα βρισκόμασταν μπροστά στην προοπτική μίας ακόμη οριζόντιας μείωσης, δίχως να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα στο σύστημα. Μία επιλογή την οποία προφανώς αδυνατούν να υποστηρίξουν ανοικτά. Έτσι λοιπόν, προτιμούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα επικαλούμενοι άσχετα με το ασφαλιστικό – συχνά και ψευδή – πολιτικά επιχειρήματα, αντί να μιλήσουν στην ουσία και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση και είπε:

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρύθμισης στους κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μίλησε βέβαια και για το σενάριο απόρριψης του ασφαλιστικού από την αντιπολίτευση:

Αλλά ακόμη κι αν την απορρίπτει εντελώς, ας μας πει ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών, από τα πρόσφατα μνημονιακά χρόνια. Αν πάλι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτιμούν έναν αέναο κύκλο οριζόντιων μειώσεων, ας μας το πουν.

Και έκλεισε την συνέντευξη της εξηγώντας πως:

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους ακούσει. Ας αρθρώσουν επιτέλους πολιτικό λόγο. Ας διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Τι είχε συμβεί τις προηγούμενες μέρες;

Μια μεγάλη κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων έχει ξεσπάσει με αφορμή το ασφαλιστικό.

Χτες, Τετάρτη, η κα Γεροβασίλη στις τελευταίες τις δηλώσεις είχε τονίσει:

O υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο mail Χαρδούβελη, το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό πακέτο Γιούνκερ του καλοκαιριού.

Και ο κ. Πλακιωτάκης είπε:

Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι η κα Γεροβασίλη και η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βρίσκονται σε πολιτικό βέρτιγκο. Αντί να απολογούνται, γιατί με την άφρονα πολιτική τους φόρτωσαν στον ελληνικό λαό επιπλέον χρέος 80 δις ευρώ, και τον υποχρεώνουν σήμερα, να πληρώσει τα σπασμένα του 3ου μνημονίου που τους επέβαλαν οι τροϊκανοί, έχουν το θράσος να ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

photos:Nick Paleologos / SOOC

The post Για «μικροπολιτικούς λόγους» τάσσονται κατά του ασφαλιστικού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζει η Γεροβασίλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα