Με τι διάθεση υποδέχεσαι το νέο έτος;

20:16 31/12/2022 - Πηγή: iPop

Αν είσαι σαν τους περισσότερους, λογικά υποδέχεσαι το νέο έτος με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά «πέφτεις» στη συνέχεια. Συχνά τείνουμε να λέμε πως θα υποδεχτούμε το νέο έτος με καλή διάθεση, έτοιμοι για μια νέα αρχή και με στόχο να αφήσουμε πίσω τα «κακά» του παλιού χρόνου.

Όμως, δεν περνάει πολύς καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι ήμασταν απλά στο mood των διακοπών και η πραγματικότητα μας φέρνει

εκ νέου αντιμέτωπους με τα προβλήματα που είχαμε.

Φέτος, κάντο αλλιώς! Υποδέξου το νέο έτος πιο ουσιαστικά και ξεκίνα με προσεκτικές πρακτικές που θα σε φέρουν πιο κοντά στη ζωή που θέλεις.

Γράμμα προς τον εαυτό μας: «Το γεγονός ότι δεν έγινε το 2022 δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ! Θα γίνει όταν το αποφασίσεις!»

Η φροντίδα του εαυτού μας είναι απολύτως απαραίτητη. Χρειαζόμαστε χρόνο για να φροντίσουμε τη δική μας συναισθηματική, ψυχική και σωματική υγεία. Να μας προστατέψουμε από την εξάντληση και να μας βάλουμε ως προτεραιότητα.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να υποδέχεσαι το νέο έτος με στόχο την αυτοφροντίδα

Κατανόησε το παρελθόν

Το πρώτο βήμα για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για μια νέα σεζόν ευημερίας είναι να κατανοήσεις το παρελθόν σου. Σκέψου το έτος που πέρασε για να εξετάσεις τις αδυναμίες και τα δυνατά σου σημεία. Όταν γνωρίζεις τους παράγοντες που προκαλούν άγχος, μπορείς να προβλέψεις τις αναποδιές και να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς σε αυτές.

Ο προβληματισμός μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την σωστή κατεύθυνση για το μέλλον σου. Αξιολόγησε τον τρέχοντα τρόπο ζωής σου και σκέψου ποια βήματα πρέπει να κάνεις για να οδηγηθείς προς μια καλύτερη ζωή. Παρακολούθησε τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία σου για να αναπτύξεις καλύτερη αυτογνωσία και να επιτύχεις στόχους.

Γιόρτασε τη βελτίωση

Καθώς λαμβάνεις μέτρα για να βελτιώσεις τις συνήθειές σου και τον συνολικό τρόπο ζωής σου, θα πρέπει να αναγνωρίσεις τη βελτίωση και να συγχαρείς τον εαυτό σου. Γιόρτασε τις νίκες σου, ακόμα κι αν είναι μικρές, γιατί οι προσπάθειές σου σε ωθούν μπροστά. Η αναγνώριση των επιτευγμάτων σου μπορεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση.

Pexels

Η θετική προοπτική είναι απαραίτητη για την πρόοδο και το 90% της ευτυχίας σχετίζεται με τη νοοτροπία σου και όχι με τις περιστάσεις… Ένας τρόπος για να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου και να διατηρήσεις τα κίνητρά σου είναι μέσω της αυτοομιλίας. Αντάλλαξε κριτική και φιλοφρονήσεις και επιβεβαίωση και προσπάθησε να φτιάξεις τον εαυτό σου αντί να τον επικρίνεις.

Αποφάσισε να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα —δεν είναι εγωιστικό!

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, υιοθέτησε υγιεινές συνήθειες, ένα φρέσκο περιβάλλον, μια ενθαρρυντική ομάδα υποστήριξης και αυτογνωσία. Ξεκίνα τη σεζόν βελτιώνοντας την υγεία και τη νοοτροπία σου και δίνοντας στον εαυτό σου χρόνο. Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε κρατούν στον σωστό δρόμο και σε ενθαρρύνουν χωρίς να σε επικρίνουν, κάνε σωστό declutter στον χώρο σου αφαιρώντας όλα τα περιττά αντικείμενα και δώσε προτεραιότητα στο να κοιμάσαι καλά, να τρέφεσαι σωστά και να γυμνάζεσαι.

Καλή Χρονιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα