Οι αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ και έπαιξαν ντοματοπόλεμο (photos)

10:02 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Να μπουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι αγρότες με την αστυνομία να τους προβάλει αντίσταση. Έτσι στο σημείο επικρατεί ένταση με τους αγρότες να φωνάζουν «Αγρότη, πολέμα σου πίνουν το αίμα». Ένταση και στην πλατεία Καραϊσκάσκη.

Περίπου 2.000 αγρότες είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αγρότες ρίχνουν ντομάτες και καπνογόνα έξω από το Υπουργείο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας που δέχτηκε λεκτική επίθεση από αγρότη έξω από το Υπουργείο, είναι ο ίδιος ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση έξω από τη Βουλή

από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την ίδια στιγμή επεισόδια και στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε όχημα αγρότη. Οι αγρότες έφθασαν στο σημείο κι αμέσως ξεκίνησαν να κυνηγούν τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έγινε συμπλοκή ανάμεσά τους, με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί και να χτυπούν ακόμα και τις μαγκούρες τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με αγρότη που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, οι αγρότες προσπάθησαν να μεταβούν με όχημα που είχε αγροτικά προϊόντα έξω από το υπουργείο αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους το απαγόρευσαν.

Τα πανό των Κρητικών αγροτών που έφθασαν στην Αθήνα έγραφαν: «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί;

Περί τις 10:00 το πρωί έκλεισαν οι εξής δρόμοι: Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται πως θα κλείσουν πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Το μεγάλο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 στο Σύνταγμα.

Καθοδόν είναι τόσο 20 αγροτικά οχήματα από το μπλόκο της Νίκαιας, όσο και τα πούλμαν που μεταφέρουν τους υπόλοιπους αγρότες.

Το ραντεβού όλων των μπλόκων είναι στην Ομόνοια και στην συνέχεια όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για να στήσουν τις σκηνές και τις κατασκευές που θα τους φιλοξενήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μέχρι τις 12:00 θα είναι ανοιχτά τα Τέμπη για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση των αγροτών.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Οι αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ και έπαιξαν ντοματοπόλεμο (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα