Euroleague: Για την υπέρβαση ο Ολυμπιακός στη Μόσχα

09:57 12/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Πολύ δύσκολο έργο θα έχουν απόψε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην «αυλαία» της πρώτης φάσης του Top 16 της Euroleague κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντολού Εφές αντίστοιχα.

Σαφώς την πιο

δύσκολη αποστολή θα έχει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στη Μόσχα την «ομάδα του στρατού» (19:45), ενώ δύο ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (21:45).

Απέναντι στην κορυφαία ομάδα του ομίλου κι εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση και να αποδείξει ότι κι εφέτος είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.Μία εβδομάδα νωρίτερα οι Πειραιώτες έκαναν το καθήκον τους επί της Κίμκι, ακολούθησε η δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Α1 και, τουλάχιστον, σε ψυχολογικό επίπεδο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Αυτό, όμως, δεν αρκεί απέναντι σε ομάδες του βεληνεκούς της ΤΣΣΚΑ. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε επίδειξη δύναμης πριν από μερικές ημέρες στην έδρα της Κίμκι στο εγχώριο πρωτάθλημα κι έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο «εντός των τειχών». Είναι το μεγάλο φαβορί της αποψινής συνάντησης, αλλά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει το «διπλό» με όπλο την καλή του άμυνα.

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τους «ερυθρόλευκους», καθώς σε ένα ακόμη ματς οι Γιάννης Αθηναίου και Δημήτρης Αγραβάνης δεν βρίσκονται στην αποστολή λόγω τραυματισμών.

Με τον κόσμο για την 4η νίκη

Με τη συμπαράσταση των οπαδών του, που αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο Παναθηναϊκός θα δώσει σήμερα το βράδυ το πρώτο από τα δύο σερί ματς που ακολουθούν κόντρα στις τουρκικές ομάδες (έπεται αυτό με την Φενερμπαχτσέ επίσης εντός έδρας).

Για την ελληνική ομάδα η νίκη είναι μονόδρομος εάν θέλει να ελπίζει στην 2η προνομιούχο θέση του ομίλου. Το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς προέρχεται από το «διπλό» επί της Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, δείχνει να … ξυπνάει σιγά-σιγά κι αν παίξει όπως μπορεί θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.

Απόντες από την 12άδα των «πρασίνων» θα είναι οι Χαραλαμπόπουλος και Παππάς (θα προπονείται μόνος του έως ότου επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης), ενώ από τραυματισμούς προέρχονται και οι Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα του αγώνα που και οι δύο θα «σφίξουν τα δόντια» και θα δώσουν κανονικά το παρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα