Με χρέη καλωσορίσουν το 2016 τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας

09:50 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Με μεγάλα χρέη, ελλείψεις και απελπισμένους εργαζομένους ετοιμάζονται να υποδεχτούν το νέο έτος, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρα μας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο τονίζουν οι ασθενείς και το προσωπικό τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι οφειλές οι οποίες αναφέρονται μόνο στις φαρμακευτικές εταιρείες, ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ. Αξίζει βέβαια, να σημειωθεί πως το 75% αφορά μόνο το 2015.

Παράλληλα, τα δημόσια νοσοκομεία, χρωστούν σε προμηθευτές το υψηλό ποσό των 800 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

ξεπερνούν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν γίνει για τις ελλείψεις που παρουσιάζουν μεγάλα νοσοκομεία ακόμα και σε βασικά υλικά.

Συγκεκριμένα, στον «Ευαγγελισμό» όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι τα ράφια του φαρμακείου είναι άδεια.

Τι τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων;

Από εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων εξασφαλίστηκαν 390.000 ευρώ για τα άκρως απαραίτητα φάρμακα που επαρκούν μόνο για λίγες μέρες.

Και ο πρόεδρος, Ηλίας Σιώρας, είπε:

«Ενημερωθήκαμε ότι θα δοθεί νέα πίστωση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για φάρμακα, αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό. Αυτά όμως, ακόμη και τώρα να πιστωθούν, δεν επαρκούν ούτε για 20 μέρες».

Ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του σημειώνοντας:

«Από τα 4,5 εκατ. ευρώ μόνο το 1,8 θα διατεθεί για φάρμακα, που σημαίνει ότι στις 10 Γενάρη θα είμαστε στη σημερινή, ή και ίσως σε χειρότερη κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγα μόνο εικοσιτετράωρα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος δεσμεύθηκε για την ανανέωση συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον οργανισμό, πριν από τη λήξη του 2015.

The post Με χρέη καλωσορίσουν το 2016 τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα