Μαξίμου: Η ΕΔΕ να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

21:31 23/7/2017 - Πηγή: iPop

Σ εξέλιξη παραμένει η σύγκρουση ανάμεσα στη κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, μετά τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η απάντηση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως επαγγελματικό σωματείο, καλό θα ήταν να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «η ίδια η Ν.Δ. όμως και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό

και στενό του συνεργάτη: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».

Η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών, στην ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συστηματικά και μεθοδικά τη πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα για την υποτιθέμενη παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου, ο στόχος είναι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης «ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπουργοί και βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του κυβερνητικού έργου. Η Ένωση κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, των οποίων οι κυβερνήσεις είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις, καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

«Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» – έμμισθων κονδυλοφόρων.Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, «που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Μαξίμου: Η ΕΔΕ να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Ν.Δ. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα