Μαραθώνιος o δρόμος της διαπραγμάτευσης| Συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

21:03 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Αν και έχουν παρατηρηθεί βήματα προόδου ανηφορικός παραμένει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Οι εκπρόσωποι των Θεσμών, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, δεν θεωρείται βέβαιο, πως τελικά θα φύγουν την Πέμπτη αλλά αν τελικά αυτό γίνει θα επιστρέψουν σύντομα για να συνεχιστούν οι συζητήσεις με το ελληνικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πηγή της διαπραγματευτικής ομάδας, την Τετάρτη επήλθε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας,

όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, αναμένεται να γίνουν γνωστές αργότερα εντός της ημέρας ή αύριο, Πέμπτη.

Μαραθώνιες οι διαβουλεύσεις της Τετάρτης:

Το τετ-α-τετ των εκπροσώπων των δανειστών της Τετάρτης αν και είχε αρχικά ειπωθεί πως θα ξεκινήσει στις 15:00 πήρε μετάθεση για τις 16:30 αλλά ξεκίνησαν αρκετή ώρα αργότερα.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά:

Ακόμα και στα διαλείμματα των συνομιλιών τα τηλέφωνα και από την πλευρά του κουαρτέτου αλλά και του ελληνικού επιτελείου πήραν φωτιά, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

H αιφνιδιαστική αποχώρηση της Delia Velculescu:

Πληροφορίες αναφέρουν, πως η D. Velculescu αποχώρησε για λίγα λεπτά από τη συνάντηση και ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιό της όπου υπήρξε μια μίνι τηλεδιάσκεψη για να ενημερώσει τον P.Thomsen για τις εξελίξεις.

Τι αναφέρει πηγή του ΥΠΟΙΚ;

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την αισιοδοξία της πηγή του ΥΠΟΙΚ αναφέρει, πως η αισιοδοξία πρέπει να είναι συγκρατημένη καθώς δεν έχουν κλείσει πολλά από τα «καυτά» ζητήματα.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις:

Κύκλοι των Ευρωπαίων εκτιμούν, πως μπορεί μέχρι τις 20 Μαρτίου τελικά να υπάρξει κάποια τεχνική συμφωνία σε ορισμένα από τα ζητήματα, ώστε Αθήνα- Θεσμοί να μην φτάσουν σε ρήξη και από εκεί και στο εξής να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, ευρωπαϊκές πηγές εκτιμούν πως έχουν σημειωθεί «βήματα προόδου, όμως, ο δρόμος παραμένει ανηφορικός».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο τετ-α-τετ με τους Θεσμούς| Στο τραπέζι δημοσιονομικά και εξωδικαστικός συμβιβασμός

The post Μαραθώνιος o δρόμος της διαπραγμάτευσης| Συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα