Εισπρακτική ή συμβουλευτική εταιρεία θα μαζεύει τα χρέη προς την ΔΕΗ

19:43 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Σύμβαση με εισπρακτική εταιρεία, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, θα συνάψει η ΔΕΗ. Στόχος της εν λόγω κίνησης της είναι να αυξήσει τουλάχιστον κατά 10% την εισπραξιμότητα των οφειλών προς την επιχείρηση. Λίγη ώρα, όμως, αργότερα πηγές της ΔΕΗ τόνισαν,

πως τελικά θα προσληφθεί σύμβουλος ο οποίος θα εστιάζει στην υποβοήθηση της διαδικασίας είσπραξης.

Σ΄αυτή την αποκάλυψη προέβη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Μανώλης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Αυτές οι πολιτικές διευκολύνσεων έφτασαν στα όριά τους γι’ αυτό χρειάζεται να ακολουθήσουμε πιο αποφασιστικές μεθόδους, προσλαμβάνοντας εταιρεία με εξειδίκευση στη συλλογή δεδομένων που μας υποσχέθηκε αύξηση άνω του 10% στην εισπραξιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε:

Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε και σε τιτλοποίηση χρεών μέσω ξένων funds

Στη συνέχεια, ο κ.Παναγιωτάκης, παρουσίασε επικαιροποιημένα στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρωστά στην εταιρεία 100 εκατ. ευρώ εκ των οποίων έχει γίνει διακανονισμός μόλις για τα 40 εκατ.

«Οι οφειλές των καταναλωτών χαμηλής και μεσαίας τάσης για τις ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ ανέρχονται σε 1,65 δις ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί τα 700 εκατ. ευρώ» διευκρίνισε και πρόσθεσε:

Οι οφειλές από καταναλωτές υψηλής τάσης ανέρχονται στα 345 εκατ. ευρώ εκ των οποίων έχει γίνει διακανονισμός για τα 60 εκατ. Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΔΕΗ, τα χρέη ανέρχονται συνολικά σε 2,1 δις ευρώ από τα οποία έχουν διακανονιστεί τα 800 εκατ.

Πηγές της ΔΕΗ, όμως, λίγο μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως δεν πρόκειται να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, αλλά, πως τελικά θα προσληφθεί σύμβουλος για την υποβοήθηση της διαδικασίας είσπραξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα ασφάλισης (securitization) των οφειλών, μέσω της οποίας η ΔΕΗ θα βελτιώσει τη ρευστότητά της πουλώντας το εν λόγω χρηματοοικονομικό προϊόν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές».

The post Εισπρακτική ή συμβουλευτική εταιρεία θα μαζεύει τα χρέη προς την ΔΕΗ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα