Λήγει η προθεσμία για εγκατάσταση POS | Ποιοι γλιτώνουν το πρόστιμο

16:56 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Λήγει αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου, η προθεσμία για εγκατάσταση POS, ενώ μετά ξεκινούν τα πρόστιμα ύψους ακόμα 1.500 ευρώ. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται εγκύκλιος, η οποία θα επιλύει μια σειρά πρακτικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιχειρηματίες θα μπορούν να γλιτώσουν τα πρόστιμα εάν έχουν κάνει ή θα κάνουν αίτηση για απόκτηση POS | Ποιοιμέχρι αύριο, Πέμπτη, αλλά οι τράπεζες

δεν πρόλαβαν ή αρνήθηκαν να τα εγκαταστήσουν πριν την έναρξη των ελέγχων.

Οι πληροφορίες που έρχονται απ’ τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας αναφέρουν πως η εγκύκλιος θα επιλύει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Περιπτώσεις που οι τράπεζες αρνήθηκαν για τεχνικούς ή άλλους λόγους την εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις που τα ζήτησανΠεριπτώσεις επιχειρήσεων που ασκούν παράλληλα και άλλες δραστηριότητες, δηλαδή εκτός από τον κύριο κωδικό Δραστηριότητος έχουν και δευτερεύοντα. Το πρόβλημα για αυτούς είναι τι θα ισχύει αν πχ ο κύριος ΚΑΔ δεν υποχρεώνει σε εγκατάσταση POS, αλλά ο δευτερεύων το απαιτεί.

Οι πηγές ανέφεραν ειδικότερα πως «τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας εντός της ημέρας ή το αργότερο έως αύριο Πέμπτη θα εκδώσουν εγκύκλιο, η οποία θα διευκρινίζει ότι, όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος 4446/2016 για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, γίνεται αποδεκτό το σύνολο των τερματικών συσκευών καθώς και των ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών, που επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμής με κάρτες, όπως διατίθενται από νομίμως αδειοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών».

Τέλος, η εγκύκλιος θα διευκρινίζει ότι όσον αφορά στους ελέγχους θα υπάρξει επιείκεια για μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με τα πρόστιμα για τις περιπτώσεις όσων δεν διαθέτουν, αλλά έχουν ήδη απευθύνει αίτημα για απόκτηση τερματικού ή ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν την καταληκτική ημερομηνία στις 27/7 και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τα προμηθευτούν, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτημάτων που έχουν δεχτεί οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (τράπεζες, ιδρύματα πληρωμών, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος).

The post Λήγει η προθεσμία για εγκατάσταση POS | Ποιοι γλιτώνουν το πρόστιμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα