Λαβρόφ για τις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας: Αναπτύσσονται παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ευρώπη

14:04 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Για τις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας που, όπως είπε αναπτύσσονται, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ευρώπη μίλησε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας. Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας την Τετάρτη συναντήθηκε με τους Προκόπη Παυλόπουλο, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά ενώ πραγματοποίησε και ομιλία στο «4ο Ελληνορωσικό Φόρουμ».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Λαβρόφ ανέφερε:

Παρά τη δύσκολη κατάσταση που

επικρατεί στην Ευρώπη, η ελληνορωσικές σχέσεις αναπτύσσονται

Και τόνισε «η εγγύτητα των δύο λαών παίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς ταλαντώσεις που συμβαίνουν στην περιοχή».

Το λόγο πήρε και ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος εστίασε στην παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΞ στην εκδήλωση, δηλώνοντας πως «αυτή συνιστά ανεπιφύλακτη δήλωση φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς».

Ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις ενεργειακές σχέσεις των δυο χωρών, και δήλωσε «η Ρωσία αποτελεί το μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ελλάδας, με μία πολυετή συμφωνία που παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια».

Ενώ παράλληλα εξήγησε:

Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν παρόν και μέλλον και τόνισε «όσο και αν σεβόμαστε το παρελθόν, όσο κι αν δεσμευόμαστε από το παρόν, εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον. Χτίζοντας αυτό το μέλλον, μπορούμε να αποτυπώσουμε τη νέα δυναμική ανάπτυξης των μεταξύ μας σχέσεων

O Ρώσος Υπουργός μίλησε και με το Νίκο Κοτζιά για το προσφυγικό επισημαίνοντας:

Στο Κυπριακό έχουμε ενιαία στάση με την ελληνική πλευρά

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση Λαβρόφ- Τσίπρα:

Τσίπρας σε Λαβρόφ: Ισχυρή βούληση για συνέχιση της στενής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας-Video

The post Λαβρόφ για τις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας: Αναπτύσσονται παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα