Τσίπρας σε Λαβρόφ: Ισχυρή βούληση για συνέχιση της στενής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας-Video

11:47 2/11/2016 - Πηγή: iPop

Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης που εστιάζει στη συνέχιση της πολύ στενής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας εξέφρασε κατά τη συνάντηση του με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος το πρωί της Τετάρτης υποδέχθηκε στο Μαξίμου τον Σ. Λαβρόφ τόνισε:

Έρχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η παρουσία σας σηματοδοτεί την ανάγκη να διατηρήσουμε

τις στενές σχέσεις

Και πρόσθεσε:
«Φέτος είχαμε ένα πολύ εποικοδομητικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η στενή συνεργασία, ιδίως στον τομέα των επενδύσεων, του τουρισμού και της οικονομικής συνεργασίας».

Για το Κυπριακό:

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό κατά την οποία εξέφρασε την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης και συγκεκριμένα σημείωσε πως «βιώσιμη λύση δεν νοείται με την παραμονή στρατευμάτων κατοχής στην περιοχή».

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, στο Μέγαρο Μαξίμου. 1/4 pic.twitter.com/UIy3KLWDqY

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 2, 2016

Η επίσκεψη του κου Λαβρόφ σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση για την ανάγκη να διατηρήσουμε στενές σχέσεις συνεργασίας και διαλόγου 2/4

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 2, 2016

αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 3/4

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 2, 2016

Στοχεύουμε ακόμη στη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού. 4/4

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 2, 2016

Όσα δήλωσε ο Λαβρόφ:

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εστίασε στην ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθέντων στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό και Συριακό και είπε:

«Είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές επίλυσης του Κυπριακού, κατά των τεχνητών προθεσμιών επίλυσης του Κυπριακού και κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία αυτή».

Ενώ εξήγησε:

«Δεν θέλουμε να αντικατασταθούν οι δυνάμεις κατοχής με άλλες δυνάμεις» και επισήμανε πως είναι ικανοποιημένος για την αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για μεγάλες προοπτικές στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας σημείωνοντας

«Και σήμερα και στο μέλλον θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας τους τρόπους επίλυσης των διενέξεων στη Μέση Ανατολή».

Νωρίτερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο είπε:

«Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν δέχεται τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες που έχουν τεθεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό» και πρόσθεσε «δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν λύση».

«Εμείς, στηρίζουμε λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και πρέπει, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να συμφωνήσουν και στα τρία βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία, το περιουσιακό και τις εγγυήσεις» δήλωσε ο Λαβρόφ και αναφερόμενος στο Συριακό είπε:

«Κάποιοι σαμποτάρουν τις προσπάθειες για πολιτική διευθέτηση στη Συρία. Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τις άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν στη συμμαχία».

Διαβάστε επίσης:

Τα βλέμματα στραμμένα στην επίσκεψη του Λαβρόφ- Επί τάπητος η κατάσταση στη Συρία και το Κυπριακό

photo:EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

The post Τσίπρας σε Λαβρόφ: Ισχυρή βούληση για συνέχιση της στενής συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας-Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα