Λαχταριστά gnocchi με κρεμώδη σάλτσα, σολομό και μανιτάρια για να απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ένα μοναδικό πιάτο!

15:11 24/9/2022 - Πηγή: iPop

Το νόστιμο αυτό πιάτο έχει τις ρίζες του στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα, είναι μια συνταγή που τοποθετείται χρονικά στην αρχαία Ρωμαϊκή κουζίνα. Στην σημερινή Ιταλία είναι ένα πιάτο που συνήθως μαγειρεύεται σε καθημερινή βάση. Οι τρόποι να μαγειρέψεις τα νιόκι είναι αμέτρητοι. Μπορείς να τα φτιάξεις στην κατσαρόλα, στο τηγάνι, στο φούρνο, και με όλων των ειδών τις σάλτσες. Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος και ένα συστατικό που λιώνει στο στόμα. Σήμερα θα μάθεις πώς να φτιάχνεις κρεμώδη νιόκι με σολομό, μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Αγαπάς

τα νιόκι; Συνδύασέ τα με γλυκοπατάτα και έξτρα παρμεζάνα κι ετοιμάσου να τα απογειώσεις!

Συνταγή για νιόκι με σολομό: Υλικά1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο200 γρ. μανιτάρια2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι75 ml ξηρό λευκό κρασί2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων200 ml νερό100 γρ. φρέσκο ​​σπανάκι180 γρ. τυρί κρέμα500 γρ. νιόκι225 γρ. καπνιστό σολομόΑλάτι και πιπέρι

Συνταγή για νιόκι πατάτας σβησμένα με λευκό κρασί

Πώς να φτιάξεις αυτή την πεντανόστιμη λιχουδιάΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι με και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μείγμα καρυκευμάτων. Ρίχνουμε 200 ml νερό (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα νιόκι) και αφήνουμε το να σιγοβράσει.Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τα νιόκι και τον καπνιστό σολομό.Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.Καλή απόλαυση!

Νιόκι πατάτας με βούτυρο και ρίγανη πιο απολαυστικά απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λαχταριστά gnocchi με κρεμώδη σάλτσα, σολομό και μανιτάρια για να απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ένα μοναδικό πιάτο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Λαχταριστά,lachtarista