Ο Κάρολος ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα – Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου Βασιλιά δίπλα στο ιστορικό «κόκκινο κουτί»

13:28 24/9/2022 - Πηγή: iPop

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου τον δείχνει να προσέχει το κόκκινο κουτί του, καθώς εκτελεί επίσημα κυβερνητικά καθήκοντα στο δωμάτιο του δέκατου όγδοου αιώνα στα Ανάκτορα του Buckingham.

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας, λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ανήρτησε τη φωτογραφία αυτή, η οποία απεικονίζει τον νέο βασιλιά, εν μέσω του πολυάσχολου πλέον προγράμματός

του.

Η επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου στο γραφείο του

Καθισμένος στο γραφείο του, σε ένα δωμάτιο του 18ου αιώνα στα Ανάκτορα του Buckingham, με μια φωτογραφία των γονιών του πίσω του, ο ίδιος δείχνει απασχολημένος υπογράφοντας χαρτιά ως «Charles R», συντομογραφία του Charles Rex, την επίσημη υπογραφή του.

Στο γραφείο μπροστά υπάρχει ένα φθαρμένο αντίγραφο του Σαίξπηρ, από το οποίο θεωρείται ότι πήρε την πολυαναφερόμενη ατάκα του στην πρώτη τηλεοπτική του ομιλία: «May flights of Angels sing thee to thy rest».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα γύρισμα που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και όπως φαίνεται, ήταν ένα από τα τελευταία καρέ αφού ο Βασιλιάς είχε σταματήσει να ποζάρει και είχε επιστρέψει αμέσως στη δουλειά.

Βασιλιάς Κάρολος: Οι παραξενιές ενός «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» – Πρώην εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις του

Ο ίδιος κάθεται σε ένα γραφείο από γαλλικό μαόνι του 19ου αιώνα, μπροστά στον πίνακα του Francesco Zuccarelli του 1743, που απέκτησε για τη Βασιλική Συλλογή ο George III.

Το κόκκινο κουτί τοποθετείται σε σκαμπό από επίχρυσο ξύλο, κατασκευασμένο από τον Henry Williams στα μέσα του 18ου αιώνα. Αυτό τον καιρό μάλιστα, κατασκευάζεται νέο κόκκινο κουτί για τον Βασιλιά, που θα φέρει το δικό του έμβλημα.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Στο βάθος διακρίνεται μια χαρακτηριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία της αείμνηστης βασίλισσας και δούκα του Εδιμβούργου, που δόθηκε στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ για τα Χριστούγεννα το 1951 από το νεαρό ζευγάρι.

Θα περιέχουν έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις σφαίρες, καθώς και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας, που θα σταλούν από το γραφείο του ιδιωτικού γραμματέα του στον Βασιλιά όπου κι αν βρίσκεται σε όλο τον κόσμο σε ένα κλειδωμένο, κόκκινο κουτί αποστολής.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κόκκινο κουτί

Υπάρχουν μερικές εικόνες που συνδέονται άρρηκτα με τη βρετανική μοναρχία και μία από αυτές είναι το περίφημο κόκκινο κουτί, ένα κιβώτιο σε στυλ χαρτοφύλακα που καλύπτεται από κόκκινο δέρμα και χρησιμοποιείται για να μεταφέρει καθημερινά νέα από την κυβέρνηση στον μονάρχη.

Τι ακολουθεί μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ- Ο Κάρολος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε να λαμβάνει καθημερινά το κόκκινο κουτί της, το οποίο κατά παράδοση είχε πάνω στο γραφείο της όλο το χρόνο, εκτός από δύο επίσημες ημέρες: την ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή του Πάσχα.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Αυτά τα κουτιά περιείχαν σημαντικά έγγραφα από το Υπουργικό Σώμα και από το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας. Ενώ μερικά από αυτά απαιτούσαν την άμεση προσοχή της ή ακόμα και την επίσημη υπογραφή της για να προχωρήσουν, άλλα ήταν απλά πληροφορίες ώστε η μονάρχης να μπορεί να γνωρίζει τις διαδικασίες στην κυβέρνηση ή να είναι καλά ενημερωμένη πριν από σημαντικές συναντήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Κάρολος ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα – Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου Βασιλιά δίπλα στο ιστορικό «κόκκινο κουτί» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα