Κυπριακό: Ο ΟΗΕ παραδέχθηκε την αποχώρηση του Akıncı απ΄τη συνάντηση

20:49 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Κι ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος ο οποίος αποχώρησε απ’ τη συνάντηση με τον Mustafa Akıncı την Πέμπτη, όμως, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιμένει πως ο Κύπριος Πρόεδρος «βρόντηξε την πόρτα», ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Espen Eide, προχώρησε στην παραδοχή ότι ο Akıncı αποχώρησε απ’ τις συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο

Espen Eide σημείωσε ότι η συνάντηση σε κάποια στιγμή εξελίχθηκε σε «δύσκολο περιβάλλον, λόγω των έντονων συναισθημάτων».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να γίνει αντιληπτό ότι «δεν είναι και τόσο παράξενο αυτό, γιατί όταν συζητάμε για το μέλλον τα πράγματα τείνουν να είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι όταν συζητάμε για το παρελθόν και πώς να αντιμετωπίσεις τέτοια ζητήματα».

Και όπως ο ίδιος ο κ. Akinci είχε δηλώσει πριν από μερικές ώρες, σε εκείνο το σημείο αποφάσισε ότι το σωστό πράγμα να κάνει, ήταν να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και να έρθει πίσω εδώ (στα Κατεχόμενα), κάτι που συνάγεται επίσης από τη δική του δήλωση

Για την ατμόσφαιρα στη συνάντηση, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ σχολίασε ότι δεν ήταν η βέλτιστη, μιλώντας για «δύσκολη στιγμή».

Νωρίτερα, η κυπριακή Κυβέρνηση είχε ζητήσει απ’ τα Ηνωμένα Έθνη να τοποθετηθούν γραπτώς σχετικά με το ποιος απ’ τους δύο ηγέτες αποχώρησε απ’ τη συνάντηση προκειμένου ο κ. Αναστασιάδης να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον κ. Eide. Σύμφωνα με πηγές της Λευκωσίας, η Κυβέρνηση θεωρεί ικανοποιητικές τις δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ ώστε να γίνει η συνάντηση των δύο ανδρών.

Έτσι, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Eide συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, με τον κ. Eide να δηλώνει ότι οι συζητήσεις για το Κυπριακό συνεχίζονται κανονικά, όπως επιβεβαίωσαν και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Photo: EPA/SALVATORE DI NOLFI

The post Κυπριακό: Ο ΟΗΕ παραδέχθηκε την αποχώρηση του Akıncı απ΄τη συνάντηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα