Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Γέμισαν τρακτέρ τις εθνικές οδούς- Ποιοι δρόμοι κλείνουν;

10:29 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, κορυφώνονται. Την Παρασκευή το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 12:00, η εθνική οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης κλείνει στα Τέμπη την ίδια στιγμή που μπλοκαρισμένα θα είναι τα τελωνεία που βρίσκονται στους Κήπους- Καστανιές και το Κάστρο Βοιωτίας.

Οι αγρότες δε δέχονται να κάνουν βήμα πίσω και δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα μέχρι να απομακρυνθεί το νέο ασφαλιστικό.

Τα νέα
σχέδια των αγροτών που έχουν βγει στους δρόμους:

Εκτός από τα Τέμπη και τα κεντρικά σημεία που αναφέραμε πιο πάνω, οι αγρότες τονίζουν πως θα αποκλείσουν παράλληλα τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια.

Αξίζει να τονιστεί πως στους δρόμους της χώρας μας έχουν βγει πάνω από 6.000 τρακτέρ.

Όπως έχουν ανακοινώσει οι παραγωγοί, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες των Τεμπών έχουν απευθύνει κάλεσμα στους συναδέρφους τους από ολόκληρη τη χώρα να τους επισκεφτούν για να συνομιλήσουν.

Το μπλόκο των αγροτών που βρίσκεται στη Νίκαια έχει καταστήσει την κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι, δύσκολη.

Σε σχετική, λοιπόν, ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ., των φορτηγών και των λεωφορείων, από τον Κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:

Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου.Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου.Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου».

Την ιδία στιγμή, όμως, οι παραγωγοί δηλώνουν στον Πρωθυπουργό πως αν δεν κάνει πίσω, από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις θα πολλαπλασιαστούν και οι δρόμοι θα κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

500 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας και 150 έχουν παραταχθεί στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Και στα δύο αυτά σημεία η κυκλοφορία διακόπτεται και δίνεται ξανά στην κυκλοφορία.

Αγροτικά μηχανήματα υπάρχουν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος που είναι ο κόμβος του Αρδανίου.

Εκατοντάδες αγρότες και στον Βόλο έχουν πατήσει φρένο στα τρακτέρ τους από τον Αλμυρό μέχρι το Βελεστίνο.

12:00 με 14:00 κλείνουν και τα Μέγαρα.

Ξάνθη:

Θα κλείσει η γέφυρα του Νέστου στην Παλιά Εθνική Οδό κατά διαστήματα και όχι συνεχόμενα, ενώ παράλληλα οι αγρότες της Καβάλας σκέφτονται να προβούν σε μόνιμο αποκλεισμό της γέφυρας του Νέστου.

Έτσι, όσοι θέλουν να μπουν στην Ξάνθη θα το κάνουν μόνο από την ορεινή περιοχή, μέσω Ζαρκαδιάς ή μέσω Δράμας.

Ημαθία:

Υπάρχει μπλόκο στην Κουλούρα του Νομού Ημαθίας με συγκεντρωμένα πάνω από 350 τρακτέρ.

Δράμα:

Σε συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς προχωρούν στο Νομό Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων.

Στον Προμαχώνα, οι αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Βέροια:

Αποκλεισμοί στον κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια, στον κόμβο Μακροχωρίου και στην Χαλκηδόνα.

Οι αγρότες της Ηπείρου συνεχίζουν και τις κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα στην Άρτα και τα Γιάννενα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία, μετρούν δυνάμεις και όπως λένε τις επόμενες ημέρες θα βγουν αιφνιδιαστικά, στο λιμάνι και την Εγνατία.

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας είναι έτοιμη να κλείσουν τη γέφυρα του Εύηνου.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Γέμισαν τρακτέρ τις εθνικές οδούς- Ποιοι δρόμοι κλείνουν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα