Κορονοϊός: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο | Νέα κρούσματα σε υγειονομικές δομές

18:38 23/4/2020 - Πηγή: iPop

Τα μέτρα για τον νέο κορονοϊό συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο, ενώ τα περιοριστικά μέτρα έχουν παραταθεί για ακόμα μία εβδομάδα. 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, 55 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.463. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες. Τα περισσότερα από τα παραπάνω νέα

καταγεγραμμένα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.131 (46%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 15 (29%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 66 έτη και το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 57 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, τέσσερις νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 125 με 33 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Η κυβέρνηση μελετά ακόμα τα επόμενα βήματα με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα για τον νέο κορονοϊό θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως έχει γίνει γνωστό από το μεσημέρι της Πέμπτης, τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, που είχαν ισχύ μέχρι τις 27 Απριλίου, πήραν παράταση για μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η μετάβαση στην καθημερινότητα και η άρση των μέτρων θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις τους δύο επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε, ακόμα, πως ίσως σε μερικές περιπτώσεις να χρειαστεί φρένο ή και επιστροφή σε προηγούμενα μέτρα, αν κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία όλων των πολιτών.

Επιστήμονες: Το voucher, τα 600 ευρώ και το έξτρα επίδομα τον Μάιο. 

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι τις 4 Μαΐου | Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Photo: Freepik

Το άρθρο Κορονοϊός: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο | Νέα κρούσματα σε υγειονομικές δομές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα