Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!

17:17 23/4/2020 - Πηγή: iPop

Σας ζητήσαμε μέσω Instagram να μας πείτε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ποια είναι η αγαπημένη σας φράση από βιβλίο και ανταποκριθήκατε αμέσως! Μας στείλατε αποσπάσματα απ’ τα αγαπημένα σας αναγνώσματα και δεν ξέραμε ποια να πρωτοξεχωρίσουμε! 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις, όπως τα επέλεξαν οι αναγνώστες του iPop.gr!

Είμαστε τόσο χαρούμενοι και περήφανοι που μας στείλατε τόσο όμορφα μηνύματα με αποσπάσματα από βιβλία που έχουν κάτι να πουν, που είναι

ξεχωριστά και μας δίνουν σπουδαία διδάγματα για τη ζωή, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Οι τίτλοι που μας στείλατε μας ξύπνησαν αναμνήσεις, μας γέμισαν λαχτάρα να παραγγείλουμε το επόμενο βιβλίο που θέλουμε να διαβάσουμε και φυσικά μας έδωσαν έμπνευση για να γράψουμε με πολλή αγάπη αυτό το άρθρο.

Χωρίς πολλά λόγια, λοιπόν, αυτά είναι τα βιβλία που ξεχωρίσαμε απ’ όσα μας στείλατε (ήταν πολλά δεν γινόταν να τα βάλουμε όλα!) μαζί με τη φράση που ξεχωρίσατε εσείς απ’ το κάθε βιβλίο!

10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσειςΤο Δώρο- Στέφανος Ξενάκης

Οι φράσεις που ξεχωρίσατε:

Ευγνωμοσύνη λέγεται κι είναι απ’ όλες τις αξίες ίσως η σημαντικότερηΜόνο αγάπη υπάρχει. Γι’ αυτό είσαι εδώ

Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.
Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.
Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο.
Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς

TO ΔΩΡΟ εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε. Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.

Το Κλαμπ των 5 π.μ.- Robin Sharma

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Όσο περισσότερο ιδρώνεις στην προπόνηση, τόσο λιγότερο αιμορραγείς στη μάχη.

To Κλαμπ των 5 π.μ. είναι η πρωτοποριακή-καταπληκτική ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων που αναζητώντας ευημερία και γαλήνη σε μια εποχή ψηφιακών περισπασμών και υπέρμετρης πολυπλοκότητας συναντούν τον πιο περίεργο μα και υπέροχο μέντορα.

Ασκητική- Νίκος Καζαντζάκης

Οι φράσεις που ξεχωρίσατε:

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδιΜην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Το βιβλίο “Ασκητική [Salvatores Dei]” είναι μια φιλοσοφική ποιητικά πραγματεία στην οποία περιέχεται η κοσμοθεωρία του Καζαντζάκη, συνοψίζοντας ιδεαλιστικά την ενσάρκωση του νέου Οδυσσέα. Η “Ασκητική” είναι ο Νίκος Καζαντζάκης. Και ο Νίκος Καζαντζάκης είναι η “Ασκητική”. Μια ελβετική εφημερίδα έγραψε πως το έργο τούτο είναι “το κατά Καζαντζάκην ευαγγέλιο”. Ο ίδιος ο δημιουργός της έγραψε ότι η “Ασκητική” είναι “η πιο σπαραχτική Κραυγή της ζωής του” και πως όλο το έργο του είναι σχόλιο στην Κραυγή αυτή. Ουσιαστικά στο φιλοσοφικό δοκίμιο διαφαίνεται η ανάγκη του συγγραφέα να εκφράσει τον αέναο αγώνα των ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου στην προσπάθειά του να μετουσιωθεί η Ύλη σε Πνεύμα, απελευθερωμένος από το δέος και τον φόβο, προκειμένου να φτάσει στην εσωτερική αποκορύφωση της απόλυτης αίσθησης της ελευθερίας.

Ο Μικρός Πρίγκιπας- Antoine de Saint – Exupéry

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα. (Αλλά λίγοι το θυμούνται)

Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα παραμύθι διαχρονικό, αφού εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους όσους το διαβάζουν!

Από την Αυτοεκτίμηση στον Εγωισμό- Χόρχε Μπουκάι

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Αντί “να προσέχεις” να λες στους άλλους “να περνάς καλά”

“Όποιος λέει ότι αγαπάει πολύ τους άλλους και λίγο τον εαυτό του, απλώς λέει ψέματα σ’ ένα από τα δύο: ή στο ότι αγαπάει πολύ τους άλλους, ή στο ότι δεν αγαπάει πολύ τον εαυτό του.” “Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω την πραγματική αξία της βοήθειας και την αξία που έχει το να είσαι εγωιστής. Από τότε, λέω: “Είμαι τόσο, μα τόσο εγωιστής, που θα επιχειρήσω να βοηθήσω μόνο και μόνο επειδή μου δίνει χαρά. Θα το κάνω γιατί το θέλω εγώ και γιατί με ευχαριστεί. Θα το κάνω για μένα, όχι για σένα, οπότε δεν μου χρωστάς τίποτα””. Μια τυχαία συνάντηση του Χόρχε Μπουκάι με μια άγνωστη του γυναίκα που του κεντρίζει το ενδιαφέρον, καταλήγει σ’ έναν μακρύ διάλογο κι ένα συνεχές παιχνίδι με τις αφηρημένες έννοιες του φόβου, της εκτίμησης, της αυτοεκτίμησης, του τρόμου, της αξίας, του εγωκεντρισμού, του εγωισμού και πολλές άλλες, που ο αργεντινός γιατρός χαίρεται να ανατρέπει και να επανακαθορίζει.

Οι Τρεις Αδελφές-  Άντον Τσέχωφ

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Πρέπει να δουλέψουμε, να δουλέψουμε

Οι τρεις αδελφές είναι τετράπρακτο θεατρικό δράμα γραμμένο από τον Ρώσο συγγραφέα Άντον Τσέχωφ το 1900. Το έργο διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας και αφορά στην διάψευση των ελπίδων και των επιθυμιών των προσώπων και ιδιαίτερα των τριών αδελφών, από την καθημερινότητα και το βάρος της ζωής.

Θεανώ: Η Λύκαινα της Πόλης- Λένα Μαντά

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Ο παράδεισος περίμενε αρκετά, ήταν πια δικός τους και δεν χόρταιναν να ζουν την κάθε ευτυχία

Κωνσταντινούπολη… Ιστανμπούλ… Βασιλεύουσα…
Με όποιο όνομα κι αν την πεις, μία είναι η Πόλη• μαγική, μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής!
Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ. Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι από τη μαγεία της Πόλης και κάτι από το ανυπότακτο πνεύμα της. Η Θεανώ θα μεγαλώσει, θ’ αγαπήσει και θα παντρευτεί. Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, θα βρεθεί μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών. Μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών. Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ. Όταν θα συνέλθει, τίποτε δε θα είναι πια όπως παλιά. Μια λύκαινα θα γεννηθεί εκείνο το βράδυ και όποιος από δω κι εμπρός την πλησιάσει για να της κάνει κακό, θα γίνει κομμάτια από τα κοφτερά της δόντια.
Δέκα χρόνια μετά, η Θεανώ θα ζήσει τον εφιάλτη της απέλασης στην Ελλάδα και τον πόνο του ξεριζωμού, και θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό και την καχυποψία. Η λύκαινα θα ξυπνήσει και πάλι, και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν ακριβά. Ή μήπως θα πληρώσουν και αθώοι;
Μια ιστορία για μια γυναίκα που βίωσε την αγάπη και το μίσος, κι έγινε αγρίμι για χάρη των αγαπημένων της.

Το Μυστικό- Byrne Rhonda

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Πίστεψε στον εαυτό σου και δεν μιλάμε για αλαζονεία, αλλά για έναν υγιή αυτοσεβασμό

Το Μυστικό κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται στον κόσμο.

Το Μέλλον Ανήκει στην Έκπληξη- Φωτεινή Τσαλίκογλου

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Το Μέλλον Ανήκει στην Έκπληξη

Από την Ελλάδα της ολυμπιακής ευφορίας φτάσαμε στην Ελλάδα της μετα-ολυμπιακής μελαγχολίας. Θα την ονομάσω “άγρια μελαγχολία”. Ένα παράξενο μείγμα οργής και θλίψης. Από τη μια στιγμή στην άλλη καταρρέουν οι βεβαιότητες μιας ζωής. Με άγνωστες ακόμα τις παρενέργειες στο σύνολό τους, η εποχή αυτή μας αλλάζει. Αλλάζει τη ζωή μας, τις συνήθειες μας, τις επιθυμίες μας, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. 34 σχόλια για την επικαιρότητα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε αυτό το βιβλίο. Αφηγήσεις μιας επικαιρότητας που μας πονά και μας τρελαίνει, αλλά και γεννά τεχνάσματα για να υπερβούμε την οδύνη και να επινοήσουμε την ελπίδα. Μόνο ως αφήγημα μπορείς να περιγράψεις την επικαιρότητα χωρίς να την παραχαράξεις. Ένα αφήγημα με αρχή, μέση και τέλος, ένα τέλος που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Γράψε τη δική σου ιστορία- Νικόλας Σμυρνάκης

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Ευτυχία είναι να εκτιμάς αυτά που έχεις πριν τολμήσεις να τα αντικαταστήσεις με νέα

Ένα έργο που θα σου κρατήσει συντροφιά τους επόμενους 12 μήνες! Είναι το δικό σου τετράδιο καταγραφής σκέψεων και στόχων. Μέσα θα βρεις πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να συνθέσεις το παζλ της δικής σου ζωής. Απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό και ετοιμάσου να παραδώσεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου.

Ο Αλχημιστής- Πάουλο Κοέλιο

Η φράση που ξεχωρίσατε:

Και όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις

Ενας νεαρός Ισπανός βοσκός, ο Σαντιάγο, αποφασίζει ν’ αναζητήσει τη μοίρα του. Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει στη Σαχάρα και τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Στο ταξίδι του θα γνωρίσει σοφούς βασιλιάδες και αλχημιστές. Ακολουθώντας τα σημάδια της μοίρας, θα συναντήσει μυστηριώδεις ανθρώπους και θα ‘ρθει αντιμέτωπος με παράξενες καταστάσεις. ‘Ετσι θα του τεθούν τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης, που θα τον αλλάξουν για πάντα. Θ’ ανακαλύψει όμως ότι, όταν μπορεί κανείς να συγκεντρώνεται στο παρόν, τότε είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Περιμένουμε κι άλλες προτάσεις για βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!

Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα *** | Το βίβλιο που πρέπει να διαβάσεις

Δες μερικά ακόμα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις:

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσεις!

Photo: Patrick Tomasso/ Unsplash

Το άρθρο Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ipop, βιβλια, ipop, instagram, δωρο, καιρος, θεατρο, δραμα, ελλαδα, υγιή, παζλ, αιγυπτος, Έρημος Σαχάρα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, η ζωη, instagram, φιλοσοφικη, επιθυμιες, πλατωνας, γυναικα, υλη, φρασεις, ψεματα, αγαπη, αρθρο, αιμα, αξιζει, αλχημιστης, αλχημιστες, ανθρωπος, αναμνησεις, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, γινει, δεος, δικη, δινη, δοκιμιο, δοντια, δωρο, εγινε, εγωιστης, υπαρχει, ελπιδα, εμπνευση, εποχη, ευημερια, εφημεριδα, τεχνη, ζωη, ζωης, υγιή, ιδεες, ιδια, ιδιο, καζαντζακης, καχυποψια, λεει ψεματα, λογια, μαγεια, μηνυματα, μοιρα, μυστικο, μικρος πριγκιπας, μισος, μπετοβεν, μπορεις, μυστηρια, νυχτα, παντα, ονομα, οπως παλια, ουσιαστικα, παζλ, πριγκιπας, πυραμιδες, σαχαρα, σειρα, σημαδια, σκεφτεσαι, συμπαν, σχολια, τσεχωφ, φυσικα, χαρα, οδυνη, ομορφα, ανηκει, για σενα, ιδιαιτερα, κοπελα, παιχνιδι, ταξιδι, τετραδιο, υπεροχο, υπεροχη, βοσκος, χαιρεται
Τυχαία Θέματα