Κόπηκες στο ξύρισμα; Δες τι πρέπει να κάνεις!

13:31 2/10/2014 - Πηγή: iPop

Ακόμα και οι πιο έμπειροι στο ξύρισμα κάποιες φορές έχουν ατυχήματα! Οπότε, φίλε αναγνώστη που πήρες το ξυραφάκι στα χέρια σου και μπήκε μέσα σου ο Ψαλιδοχέρης και κατακρεούργησες το πρόσωπο σου μην αγχώνεσαι! Υπάρχουν μικρές συμβουλές για σένα που κόπηκες στο ξύρισμα και είναι πολύ απλές!

Το κλασικό κόλπο είναι να βάλεις σταγόνες από φυσικά δάκρυα για να σταματήσει η αιμορραγία! Γιατί οι σταγόνες θα σε βοηθήσουν; Απλο! Το ενεργό συστατικό τετραϋδροζολίνης που έχουν τα φυσικά δάκρυα συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ τα στυπτικά συστατικά, όπως ο θειικός ψευδάργυρος, προκαλούν

πήξη. Ως αποτέλεσμα, η αιμορραγία σταματά. Αν δεν έχεις φυσικά δάκρυα μπορείς να δοκιμάσεις και ένα ρινικό σπρέι το οποίο θα έχει παρόμοια αποτελέσματα λόγω του δραστικού συστατικού oxymetazonne!

Πριν αρχίσεις όμως να ρίχνεις τις σταγόνες πίεσε την περιοχή που κόπηκες για να επιβραδύνεις την αρχική αιμορραγία. Μ αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το αντιαισθητικό πρήξιμο που θα δημιουργηθεί!

Αν θέλεις να βοηθήσεις τη διαδικασία επούλωσης, βάλε ένα μικρό κομμάτι υγρού επίδεσμου πάνω στη κομμένη περιοχή (εεεε μικρό είπαμε μην εμφανιστείς στο γραφείο σαν μούμια!). Αυτό δημιουργεί ένα φυσικό εμπόδιο, ώστε το κόψιμο να μπορεί να αναπνέει αλλά να αποφευχθεί παράλληλα η μόλυνση η οποία θα δυσκολέψει την διαδικασία της επούλωσης!

Tip!

Αν δεν σου αρκεί το παραπάνω κόλπο -το οποίο συνιστούν οι γιατροί- μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σ αυτές τις προτάσεις που σου κάναμε παλιότερα! Και, φυσικά, μάθε να ξυρίζεσαι σωστά για να μην χρειάζεσαι τίποτα από όλα αυτά!

The post Κόπηκες στο ξύρισμα; Δες τι πρέπει να κάνεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα