Κόντρα Ιταλίας- Αυστρίας για τον φράχτη στα σύνορα των δύο χωρών

08:15 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στην Ιταλία και την Αυστρία μετά την απόφαση της δεύτερης να υψώσει φράχτη στα σύνορά τους προκειμένου να ανακόψει τις προσφυγικές ροές.

Δύο Υπουργοί της Κυβέρνησης Ρέντσι αποστέλλουν επιστολή στον αρμόδιο Επίτροπο της Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ρωτώντας τον εάν η απόφαση της Αυστρίας συμβαδίζει με τους κανονισμούς της Σένγκεν.

Συγκεκριμένα, η επιστολή υπογράφεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι και Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, οι οποίοι αναφέρουν ακόμα

ότι:

Η απόφαση για επανενεργοποίηση των εσωτερικών ελέγχων με την Ιταλία δεν δείχνει να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Η εκ νέου υιοθέτηση των ελέγχων και/ή τεχνικού φράχτη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί σύμφωνη με την πραγματικότητα

Μάλιστα κατά τον Ιταλό ΥΠΕΣ, εάν η απόφαση της Αυστρία βρει επιβεβαίωσε, «θα είναι κάτι το ανεξήγητο, αδύνατον να δικαιολογηθεί».

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός σχολίασε από την πλευρά του ότι «μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας υφίστανται σχέσεις φιλίας, αλλά εμείς απαιτούμε να τύχουν σεβασμού οι ευρωπαϊκοί κανόνες».

The post Κόντρα Ιταλίας- Αυστρίας για τον φράχτη στα σύνορα των δύο χωρών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα