Κατάθεση νομοσχεδίων χωρίς τις ευλογίες του Κουαρτέτου- Τι θα περιλαμβάνουν;

07:48 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέα ένταση αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, εάν η πρώτη κάνει πράξη όσα προανήγγειλε ο Ε. Τσακαλώτος κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης και καταθέσει τα νομοσχέδια στη Βουλή, χωρίς, ωστόσο να έχει κλείσει η συμφωνία. Ήδη από το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, με κύκλους του ΔΝΤ να κάνουν λόγο για μονομερείς ενέργειες εάν κατατεθούν τα νομοσχέδια πριν την επίτευξη συμφωνίας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα συμφωνηθέντα

θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα, ενώ μέχρι τέλος του μήνα στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση.

Ο κ. Τσακαλώτος μάλιστα έκανε γνωστή την πιθανότητα έκτακτης συνεδρίασης Eurogroup στις 25/26 Απριλίου προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Με κανονικές διαδικασίες θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια, ένα για το φορολογικό κι ένα για το ασφαλιστικό, όπως γνωστοποίησε, τα οποία θα είναι ανοιχτά για παρατηρήσεις μέχρι να περάσουν από τη Βουλή.

Οι αντιδράσεις όμως ήδη ξεκίνησαν γι’ αυτή την κίνηση της ελληνικής Κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι το Ταμείο δεν μπορεί να σχολιάσει τα νομοσχέδια εάν δεν τα έχει δει προηγουμένως, ενώ κύκλοι του ΔΝΤ έκαναν λόγο για μονομερείς ενέργειες της Αθήνας εάν κατατεθούν χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, από την πλευρά του ζήτησε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και τόνισε τον διαμεσολαβητικό ρόλο που επιθυμεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι θα περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια;

Φορολογικό:

Για την έμμεση φορολογία:

αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα
αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και καπνικά προϊόντα, δηλαδήαύξηση από 0,20 έως 1 ευρώ το πακέτο.αύξηση του τέλους που επιβάλλεται στην κινητή τηλεφωνία με στόχο την είσπραξη επιπλέον 50 εκατομμυρίων ευρώ.επιβολή νέου τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση, με στόχο περίπου 30 εκατ. ευρώ.θέσπιση τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.

Νέοι κλίμακες συντελεστών φόρου εισοδήματος:

22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος.29% για τα επόμενα 10.000 ευρώ (από 20.001 έως και 30.000).37% για το επόμενο εισοδηματικό κλιμάκιο των 10.000 ευρώ (από 30.001 έως και 40.000).45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ

Ασφαλιστικό:

Αυτά θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα:

Εθνική Σύνταξη. 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Για 15 έτη ασφάλισης, η εθνική σύνταξη είναι στα 345 ευρώ.Ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος της σύνταξης . Εκκίνηση από το 0,77% για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης και κατάληξη στο 2% μετά το 42ο έτος ασφάλισης.Επικουρικές συντάξεις. Δεδομένες είναι οι περικοπές από ένα ποσό και πάνω.ΕΚΑΣ. Σταδιακή κατάργηση μέχρι το 2019. Η σταδιακή κατάργησή του θα αρχίσει από την 1η Ιουνίου του 2016 και θα αφορά αρχικά το 20% των δικαιούχων με τα υψηλότερα εισοδήματα. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της κατάργησης του ΕΚΑΣ από την 1/1/2017 για το 50% των σημερινών δικαιούχων, με στόχο την 1/1/2018 να καταργηθεί και για το υπόλοιπο 20% των σημερινών δικαιούχων του.Αύξηση εισφορών. Πιθανώς αύξηση 1% για διάστημα 3-6 χρόνων.Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Κατάθεση νομοσχεδίων χωρίς τις ευλογίες του Κουαρτέτου- Τι θα περιλαμβάνουν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα