«Κόκκινη γραμμή» της Κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις τονίζει ο Κατρούγκαλος την ώρα που η Γεροβασίλη εξηγεί πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη συγκυρία

14:00 12/1/2016 - Πηγή: iPop

«Κόκκινη γραμμή» της Κυβέρνησης συνεχίζει να αποτελεί το να μην μειωθούν οι συντάξεις τονίζει σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας εξηγώντας:

Μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα με την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι με τη συρρίκνωσή της.

Και πρόσθεσε:

«Ο καλύτερος τρόπος για να καλυφθεί αυτό το κενό στον προϋπολογισμό της Ελλάδας,

δεν είναι με τη συρρίκνωση, αλλά με τη μεγέθυνση της οικονομίας. Δεν πρέπει να επιβαρύνουμε την οικονομία περαιτέρω με μέτρα που προκαλούν ύφεση».

Στη συνέχεια εξήγησε:

«Για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή το να μη μειωθούν οι συντάξεις για 12η συνεχόμενη φορά » και επισήμανε: «Οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί κατά περίπου 40% κατά μέσο όρο από την έναρξη των μνημονίων το 2010».

Κλείνοντας μάλιστα την συνέντευξη του σημείωσε:

Η ζωή μας θα ήταν πολύ ευκολότερη, εάν θα μπορούσαμε να συζητάμε μόνο με τους Ευρωπαίους, αυτό είναι σαφές.

Αξίζει να τονιστεί πως τα πάνω κάτω και στην ζωή των δημόσιων υπαλλήλων αναμένεται να φέρει το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού. Τα δύσκολα ξεκινούν και οι αλλαγές που θα σημειωθούν στις ζωές τους είναι αρκετές.

Παράλληλα με τον κ. Κατρούγκαλο, η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της μίλησε για την κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Σημείωσε αναφερόμενη στο ασφαλιστικό:

Έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Εμείς θέλουμε γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που θα χαράξουν την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Και επισήμανε αναφερόμενη στα μέλη της Κυβέρνησης: «Έχουμε πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της στιγμής. Καταθέσαμε μια πρόταση για το ασφαλιστικό που είναι μια πρόταση η οποία αναδιανέμει υπέρ των μεσαίων και κατώτερων οικονομικά στρωμάτων, εξασφαλίζει βιωσιμότητα στο σύστημα και έχει και μια έννοια δικαίου» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος».

Εστίασε στους αγρότες και είπε: «θα έχουμε πραγματικά μια αύξηση των εισφορών των αγροτών, σταδιακά όμως, μέχρι το 2020 που θα φτάσει στο 20%, όσο δηλαδή συνεισφέρουν όλοι στο ασφαλιστικό».

Και έκλεισε την συνέντευξη της αναφερόμενη στην εκλογή Μητσοτάκη λέγοντας: «η ΝΔ να βρει το πολιτικό της στίγμα για να δούμε όλοι ποιος θα είναι ο τελικά ο τρόπος άσκησης πολιτικής εκ μέρους της».

The post «Κόκκινη γραμμή» της Κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις τονίζει ο Κατρούγκαλος την ώρα που η Γεροβασίλη εξηγεί πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη συγκυρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα