Ο Ντομπρόβσκις αποκαλύπτει πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανεργίας

12:18 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του πως οι εργασίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανεργίας θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και Κωνσταντίνας Κούνεβα:

Η Κομισιόν δρομολόγησε πρόσφατα την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη σκοπιμότητα και την προστιθέμενη αξία ενός ευρωπαϊκού συστήματος επιδομάτων

ανεργίας. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, πρόσθεσε ενδεικτικά.

Στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Η Έκθεση των Πέντε Προέδρων, που δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου του 2015, παρουσιάζει φιλόδοξα σχέδια σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) και τον τρόπο ολοκλήρωσής της το αργότερο έως το 2025».

Και συμπληρώνει:

«Ο στόχος της Έκθεσης είναι να βελτιωθεί η απορρόφηση των μεγάλων μακροοικονομικών κλυδωνισμών και κατ’ αυτό τον τρόπο να καταστεί η ΟΝΕ πιο ανθεκτική».

Αναλυτικά η απάντηση του:

«Η Έκθεση των Πέντε Προέδρων, που δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2015, παρουσιάζει φιλόδοξα σχέδια σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) και τον τρόπο ολοκλήρωσής της το αργότερο έως το 2025. Μεταξύ άλλων, η Έκθεση αναφέρει ότι μια λειτουργία δημοσιονομικής σταθεροποίησης αποτελεί φυσική εξέλιξη για την Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα (στάδιο 2) και υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ο στόχος της είναι να βελτιωθεί η απορρόφηση των μεγάλων μακροοικονομικών κλυδωνισμών και κατ’ αυτό τον τρόπο να καταστεί η ΟΝΕ πιο ανθεκτική.
Η Έκθεση επισημαίνει επίσης ότι ο ακριβής σχεδιασμός των εν λόγω σταθεροποιητών της Ευρωζώνης απαιτεί πιο ενδελεχείς εργασίες.
Η Επιτροπή, στο πλαίσιο πιλοτικού έργου που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο1, δρομολόγησε πρόσφατα την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη σκοπιμότητα και την προστιθέμενη αξία ενός ευρωπαϊκού συστήματος επιδομάτων ανεργίας. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Ο Ντομπρόβσκις αποκαλύπτει πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανεργίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα