Κλίντον- Ομπάμα παρενέβησαν έτσι ώστε να υπογραφεί το μνημόνιο- Νέες αποκαλύψεις

10:58 23/10/2016 - Πηγή: iPop

Νέα emails είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την παρεμβολή των Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον στην υπογραφή του μνημονίου του 2015.

Θυμίζουμε, πως το Μαξίμου είχε μέσω ανακοίνωσης του διαψεύσει, πως υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα- Ομπάμα πριν την υπογραφή του μνημονίου.

Στα

ηλεκτρονικά μηνύματα που δημοσίευσε το Wikileaks εστιάζει σε σχετικό του άρθρο το Russia Today το οποίο μάλιστα τα παρουσιάζει αναλυτικά.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η αλληλογραφία πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2015 μεταξύ του Κλίντον του Ποντέστα και της επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον, Τίνα Φλόρνεϊ.

Αναλυτικά τα emails:

Ο Ποντέστα έγραψε: «Ο Λευκός Οίκος με ρωτά αν ο WJC (Ουίλιαμ Τζέφερσον «Μπιλ» Κλίντον) έχει σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του τηλεφωνήσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία» και τότε η Φλόρνεϊ του απάντησε ότι πως ο Κλίντον θα καλούσε, αλλά ότι «η άμεση ερώτησή του είναι αν θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».

Το δημοσίευμα εξηγεί: «Εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε απορρίψει τα μέτρα που επέβαλε η Ευρώπη και το ΔΝΤ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η Ελλάδα απειλούνταν με χρεοκοπία και έξοδο από την ΕΕ μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. Τις μέρες που προηγήθηκαν της αλληλογραφίας αυτής, ο Τσίπρας είχε πει στο λαό »λέμε όχι σε τελεσίγραφα, όχι σε εκβιασμούς». Οι Έλληνες έκαναν δημοψήφισμα και απέρριψαν τη συμφωνία στις 5 Ιουλίου».

Και προσθέτει:

«Την ίδια ημέρα επίσης εστάλη και ένα ακόμα μήνυμα για την Ελλάδα από τον Αμιτάμπ Ντεσάι, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Μπιλ Κλίντον, με παραλήπτη τον επικεφαλής προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα Ντένις ΜακΝτόνογκ».

Τότε ο Ντεσάι έγραψε:

«Έχουμε έλθει σε στενή επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα πριν την επίσκεψη του WJC στη Βοσνία και με δεδομένη την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της Μέρκελ στη Βοσνία -έτσι θα ήταν μια αθώα και εύκολη βοήθεια -αν χρειάζεται μία ώθηση προς την Μέρκελ -να βάλουμε τον WJC να καλέσει την Μέρκελ με σκοπό να ζητήσει καθοδήγηση για τη Βοσνία και μετά τυχαία να τη ρωτήσει για την Ελλάδα στο τέλος»,

Με τον ΜακΝτόνογκ να του απαντά:

«Θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που προτείνετε. Αν όλοι έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, τώρα πιστεύουμε ότι ένα τηλέφωνο Τσίπρα θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο».

Ενώ ο σύμβουλος του Κλίντον συμπλήρωσε:

«Είναι χαρούμενος να το κάνει και είμαστε όλοι ευτυχείς να βοηθήσουμε» και πρόσθεσε:

«Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της Μέρκελ πριν την αναχώρηση και ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αύριο, και θα επικοινωνήσουμε επίσης αύριο το πρωί με τον Τσίπρα όταν προσγειωθούμε στο Σεράγεβο».

The post Κλίντον- Ομπάμα παρενέβησαν έτσι ώστε να υπογραφεί το μνημόνιο- Νέες αποκαλύψεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα