Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας – Επτά νεκροί σε νέα επίθεση

13:20 25/12/2015 - Πηγή: iPop

Τους επτά νεκρούς φτάνει ο απολογισμός, έπειτα από τις νέες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, που κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, σκότωσαν 6 Κούρδους μαχητές σε πρόσφατες συγκρούσεις στην Τουρκία, ενώ άλλος ένας νεκρός είναι ένας Τούρκος στρατιώτης, που συμμετείχε στις συγκρούσεις.

Ο τουρκικός στρατός, ανακοίνωσε πως οι συγκρούσεις ξέσπασαν

το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη Τζίζρε, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην οποία, έπειτα από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στους κατοίκους της πόλης, οι εντάσεις κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με στοιχεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), πάνω από 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πρόσφατες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών αλλά και με άρματα μάχης. Χαρακτηριστικό στοιχείο, για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας είναι πως μέχρι στιγμής, έχουν σκοτωθεί περίπου 168 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

The post Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας – Επτά νεκροί σε νέα επίθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα